Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Pustna maškarada v Mislinji in pokop pusta na Graški gori

Turistično društvo Mislinja je tudi letos organiziralo pustno maškarado, na Graški gori pa so MO Slovenj Gradec, MO Velenje in Občina Mislinja skupaj pokopali pusta.
Turistično društvo Mislinja je tudi letos pripravilo tradicionalno pustno maškarado v Mislinji. Poleg številnih posameznih pustnih mask so se maškarade udeležile tudi skupine na kmečkih vozovin in traktorskih prikolicah. Tako so na povorki in predstavitvi sodelovale skupine iz najbližjih vaških skupnosti, še posebej pa so bile zanimive predstavitve skupin pustov iz Graške gore in Završ.

 

Celotni ceremonial je vodil že tradicionalni povezovalec Marjan Križaj, ki je ob predstaviti posameznih skupin natresel kar nekaj pikrih na račun sedanjega dogajanja v naši državi in politiki. Razveseljivo je, da na maškaradi vsako leto sodelujejo tudi najmlajši otroci iz obeh vrtcev, iz Mislinje in Doliča.

 

Tako kot vsako leto, so se na maškaradi predstavili tudi konjeniki konjeniškega kluba iz Legna, povorko pa je spremljala tudi domača Babnikova goda.

 

V torek so se pustna dogajanja nadaljevala na Graški gori, kjer je vsakoletno srečanje turističnih društev iz Velenja, Slovenj Gradca in MIslinje. Na tem srečanju se pomerijo predstavniki društev na tekmovanjih v spretnosti opravljanja kmečkih del in drugih družabanih iger. Letos so njihove ekipe tekmovale v podiranju dreves, spretnosti molže in teka v big-bag vrečah.

 

Zmagala je ekipa Slovenj Gradca, ki je na koncu prekosila ekipo Mislinje in Velenja. V spretnosti skupnega teka v vrečah pa so se predstavili župan MO Slovenj Gradec, podžupan MO Velenje in župan Občine Mislinja.

 

Ob koncu prireditve so organizatorji predstavili še pokop pusta in se poveselili na družabnem srečanju v gostišču Plazl na Graški gori.

 

 

Oglejte si tudi