Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

33. prvomajsko tradicionalno srečanje​ v Završah

V ponedeljek, dne 1.5.2017 smo se zbudili v lepo pomladansko jutro, ki je bilo prav primerno za pohod v Završe, kjer je Planinsko društvo Mislinja v sodelovanju z Občino Mislinja in Kulturnim društvom Završe pripravila srečanje.

Že zgodaj je občane Mislinje zbudila Babnikova godba. Strelci strelskega društva Možnar Mislinja pa so pohodnike vabili s pokanjem z možnarji. Kmalu so bile vse poti, ki vodijo proti Završam, polne pohodnikov, ki so lahko ob 10. uri na igrišču podružnične osnovne šole v Završah prisostvovali proslavi prvega maja.

Babnikova godba je pričela proslavo z Zdravljico. Po nagovoru župana občine, Bojana Borovnika, so se na prireditvi zvrstili pevci Doliškega okteta, pevke in pevci z Završ, ki so zapeli nekaj pesmi. Za njimi pa so nastopile Dečve iz Završ, ki so zaplesale ob country glasbi. Nekaj koroških plesov so zaplesali mladi člani folklorne skupine iz Završ.

Na koncu proslave je sta vse prisotne pozdravila predsednica Kulturnega društva Završe in predsednik PD Mislinja. Po uradnem delu so se lahko pohodniki okrepčali s tradicionalno kranjsko klobaso pa tudi žejni niso bili, saj so na stojnicah ponujali celo vrsto pijač. Vreme je bilo prav primerno za posedanje na klopeh in na travi, ansambel pa  je vabil na ples in druženje.


Srečanje je bilo uspešno, saj je bil osnovni namen dosežen in to je druženje in sprostitev v naravi, da vsaj za trenutek pozabiš na ostale probleme. Počasi smo se razkropili po svojih domovih z željo, da se vidimo naslednje leto na 34. srečanju.

Oglejte si tudi