Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

OTVORITEV RAZSTAVE LIKOVNIH DEL

Kulturno društvo Jože Tisnikar, ki ga vodi domačinka iz Mislinje Doroteja Stoporko, je v rojstni hiši tega znanega slikarja pripravilo likovno razstavo. Otvoritev je bila na predvečer praznika reformacije, udeležilo pa se ga je veliko število ljubiteljev likovne umetnosti.
V planinskem okolju na Kopah je domače kulturno durštvo Jože Tisnikar organiziralo že 4. likovno kolonijo.

 

Na njej je sodelovalo kar lepo število likovnih umetnikov iz območja celotne Slovenije. Med njimi so bili Igor Banfi, Rudi Benedik, Beti Bricelj, Rajko Čuber, Metka Elzar, Katja Felle, Peter Hergold, Narcis Kantardžić, Janko Drač, Lučka Šparovec in Boris Zaplati. Kot častni udeleženec se je kolonije udeležil  tudi znani umetnik iz Slovenj Gradca prof. Karel Pečko. Na tej koloniji so nastale tudi številne likovne stvaritve, udeleženci pa so se na koncu predstavili s svojimi deli na 4. likovni razstavi v rojstni hiši Jožeta Tisnikarja v Mislinji.

 

Otvoritev razstave je potekala v rojstni hiši Jožeta Tisnikarja ob številni udeležbi domačinov, udeležencev likovne kolonije in drugih ljubiteljev likovne umetnosti. Treba je omeniti, da je v času županovanja sedanjega župana Franca Šilaka občina Mislinja pokazala veliko mero razumevanja za obnovo Tisnikarjeve rojstne hiše, tako da je ta postala v zadnjih letih tudi prizorišče številnih likovnih razstav.

 

Takšnega razumevanja v preteklosti ni bilo, zato smo domačini toliko bolj veseli, da lahko obiskovalcem tega kraja med drugim tudi pokažemo hišo, kjer se je rodil ta priznani likovni umetnik. Velika želja organizatorjev vsakoletne likovne kolonije je, da bi postala ta kolonija tradicionalni dogodek srečanja likovnih ustvarjalcev iz Slovenije in da bi večnamenski objekt, ki ga je zgradila občina Mislinja na Kopah, tudi  služil udeležencem te kolonije v času njihovega ustvarjanja.

 

Otovoritve se žal ni mogel zaradi zdravstvenih težav udeležiti na novo izvoljeni župan Franc Šilak, je pa v njegovem imenu vse udeležence pozdravil svetnik Marjan Križaj. V uradnem delu otvoritve je spregovoril tudi Karel Pečko, ki je v zanimivi predstavitvi orisal lik Jožeta Tisnikarja. Z njim je bil tesno povezan v času njegovega ustvarjanja, saj je bil med drugim tudi njegov mentor, ki mu je pomagal na njegovi umetniški poti.

 

Vso priznanje velja organizatorjem te razstave, še posebej predsednici kulturnega društva Jože Tisnikar Doroteji Stoporko.

Oglejte si tudi