Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Trije milijoni evrov za sofinanciranje kadrovskih štipendij

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije je 17. oktobra 2014 objavil Javni razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem. Za sofinanciranje kadrovskih štipendij, ki se bodo izplačevale od šolskega/študijskega leta 2014/2015 do zaključka izobraževanja na eni izobraževalni ravni, je namenjenih tri milijone evrov. Delodajalcem, ki bodo uspešni na razpisu, bo sklad sofinanciral 50 odstotkov štipendije, vendar največ do 30 odstotkov minimalne plače, kar v času objave razpisa znaša 236,74 evrov.

Ta razpis je prvi skladov razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij, objavljen v skladu z novim Zakonom o štipendiranju (ZŠtip-1), ki je stopil v veljavo s 1. 1. 2014. Naveden zakon je na področje sofinanciranja kadrovskih štipendij prinesel nekaj novosti. Kadrovski štipendisti, za katere bodo delodajalci prejemali sofinanciranje po tem razpisu, bodo morali vsako šolsko/študijsko leto opraviti najmanj 160 ur delovne prakse pri delodajalcu.

Druga večja novost tega razpisa je tudi v tem, da je obveznost zaposlitve štipendista zgolj eno leto, v nasprotju s preteklimi razpisi, kjer je delodajalec dolžan zaposliti štipendista najmanj za toliko časa, kolikor časa je prejemal sofinanciranje. Do zaposlitve bo moralo priti v roku enega meseca od zaključka izobraževanja, za katerega je delodajalec prejemal sofinanciranje po tem razpisu. Letošnji razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij bo tako zanimiv predvsem za delodajalce s kadrovskimi štipendisti, ki se trenutno izobražujejo za poklic, ki ga delodajalci dejansko potrebujejo in s katerim želijo zaposliti svojega štipendista.

Zakon o štipendiranju prinaša tudi večji red glede izplačevanja kadrovskih štipendij. Delodajalci, ki bodo želeli uveljavljati sofinanciranje, bodo morali kadrovske štipendije izplačevati mesečno in sicer najkasneje do 15. v mesecu za pretekli mesec.

 

Rok za prijavo na razpis je do porabe sredstev, vendar najdlje do vključno 31. marca 2015.

 

Celotno besedilo razpisa in razpisna dokumentacija: tukaj.

 

Dodatne informacije so na voljo v času uradnih ur pri Bogdani Brglez Fink in Kseniji Yoder Batič, in sicer na telefonski številki 01 434 15 85 oz. na e-poštnem naslovu kadrovske[@]sklad-kadri.si.

 

Vir novice: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/novica/n/trije-milijoni-evrov-za-sofinanciranje-kadrovskih-stipendij/.

 

Oglejte si tudi