Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Zipline za Zalo

V okviru občinskega praznika, ki je imel letos humanitarni pridih, smo sodelovali tudi člani Jamarskega kluba Novo mesto.

V okviru prireditev Korakajmo z Zalo smo jamarji najmlajšim udeležencem pohoda v Zijalo pripravili presenečenje; vsaj misli smo, da bo. Kasneje so nam učiteljice zaupale, da so se otroci na celotni 6 km dolgi poti, ves čas pogovarjali samo o spuščanju po napeti vrvi.

Prečnico smo že v četrtek popoldan napeli v Zijalu, pod 35 metrov visoko skalno pečino, tik nad izvirom Temenice. Pripravili smo dve varianti in se na koncu odločili za malo manj adrenalinsko, bolj prilagojeno majhnim otrokom. Zaradi varnosti smo vso opremo pospravili še isto popoldne.

V soboto zjutraj smo ponovno napeli vrvi in očistili pobočje, po katerem so se otroci vzpenjali do zgornjega pritrdišča, nametane steklovine in odpadnega železa. Pripravili smo še varovalno vrv in zaščitili celotno območje. Zvoki harmonikarjev so napovedovali prihod nadobudnežev, kljub temu pa smo bili nemalo presenečeni, kako hitro se je nabralo več kot 30 učencev prve triade, ki so potrpežljivo čakali, držeč se za varovalno vrv.
Spuščanje je potekalo hitro in brez zapletov, če odštejem nekaj malenkosti pri pripenjanju in snemanju otrok na prečnico. Najbolj zagnani so seveda morali spust ponoviti, kljub temu pa so zadnji otroci skupaj z mentorji in starši že ob 12. uri zapustili Zijalo.

Opremo smo seveda pospravili in lepo zložili, malo pomalicali in škatlo z zbranimi prostovoljni prispevki odpeljali organizatorjem celotne prireditve.

Na akciji smo sodelovali: Anže Tomšič, Andrej Jaklič, Primož Paterneš, Anton Tramte, Jože Tomšič, Andrej Gašperič, Črt Bučar, David Gašperič in Zdravko Bučar.


Oglejte si tudi