Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

V neurju poškodovano ostrešje popravili z uspešno akcijo Rdečega križa

Na staro hišo v Bušincu, ki jo uporabljata brat Albin in sestra Marija in je last njunega brata Jožeta, se je v julijskem neurju zrušil hrast in močno poškodoval ostrešje in sobo, ki jo je uporabljala Marija za bivanje. Popravila si zaradi skromnih dohodkov ne bi mogla urediti sama.

Območno združenje RK Novo mesto je pričelo z akcijo pomoči takoj po sklenitvi sporazuma o pomoči in sklenitvi služnostne pravice na objektu, ki ga uporabljata Albin Fabjan in Marija Muča. 
 Združili smo se Krajevna organizacija RK Dolenjske Toplice in Občina Dolenjske Toplice ter Stopar Karol, ki je koordiniral obrtnike in nadziral izvedbo. Sodelovali so donatorji, posamezniki in podjetja, zbirali smo finančna sredstva in obrtniška dela. Danes vse kar je bilo narejenega predajamo Albinu in Mariji.

 

Narediti je bilo potrebno gradbena dela za novo ostrešje, prekriti streho, napeljati na novo dotrajano elektriko, stene obložiti s knaufom in prostor opremiti. V akciji smo zbirali finančna sredstva in zbrali (od 23 posameznikov, RK in Občina DT): 2.532,26 EUR. Sredstva smo porabili za vse tisto, kar nismo mogli pridobiti 100% z donacijami. V akciji smo prosili obrtnike in trgovine, da donirajo material, storitve ali odobrijo popuste (sodelovalo jih je 7), njihov prispevek je ovrednoten na: 6.337,84 EUR. Dogovarjanje z donatorji, usklajevanje del, nabava materiala in gradnja bi bila dosti bolj težavna, če ne bi imeli prostovoljca, ki je skrbel za vse, Stopar Karla.

 

V akciji so prispevali finančna sredstva (od 100 do 1.000 eur):

Občina Dolenjske Toplice, RKS, KORK: Dolenjske Toplice, Drska, Bučna vas, Mirna Peč, Majde Šilc, Gotna vas, Brusnice.

V akciji so sodelovali donatorji z materialom in storitvami: Roles, d.o.o., GVT Štravs, d.o.o., Janko team, d.o.o., Pagras, d.o.o., GG Novo mesto, d.o.o., Štravs Sandi, s.p., Ursa Slovenija, d.o.o., Robert Tekavčič, s.p., Darko Vidic, s.p., Kramaršič, d.o.o., Društvo krajanov Sušica.

Posamezniki prostovoljci, ki so prispevali material, storitve in prostovoljno delo:

Stopar Karol, Aleš Gradišar, Jože Bojanec, Igor Hodnik, Miro Zupančič.

Oglejte si tudi