Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Redni občni zbor Konjeniškega društva treh dolin Mirna Peč

V soboto, 4. februarja, smo se člani KDTD Mirna Peč zbrali na občnem zboru v gostilni Špolar, na katerem je predsednik društva David Hočevar predstavil poročilo o delu v letu 2016 ter predlagal načrt za leto 2017. Besedo je imel tudi mirnopeški župan Andrej Kastelic, ki se nam je zahvalil za redno sodelovanje pri občinskem prazniku.
V preteklem letu smo konec aprila organizirali tradicionalni blagoslov konj in konjenikov v Šentjuriju pri Mirni Peči, kljub slabemu vremenu je udeležilo kar nekaj konjenikov in ljubiteljev konj.

Lepše dneve smo nato ujeli junija in avgusta. Junija, ko je potekal mirnopeški občinski praznik, smo imeli konjeniški pohod in tako predstavili naše društvo.

Avgusta pa smo organizirali dve dvodnevni konjenici. Prvo ježo smo imeli na začetku avgusta, ko smo se odpravili na Kolpo. Zbor smo imeli v Komarni vasi, kjer smo se gozdnih poteh odpravili do Podlesja pri Kočevju. Naslednji dan pa odjahali do Kolpe. Pozno popoldne smo se vrnili zopet do Podlesja, tam naložili konje in se zapeljali domov.

Drugo ježo pa konec meseca, ko smo se  konjeniki zbrali v Dolenjem Globodolu in odjahali na Mirno goro

na kosilo, nadaljevali pot do gozdarske koče Resa, kjer smo prespali. Naslednji dan pa odjezdili domov.

Novembra smo se odzvali  vabilu konjeniškega društva Češnjice in se udeležili v velikem številu njihovega Martinovega blagoslova konj v Štatenberku.

Uspešen zaključek leta pa smo potrdili z udeležbo srečanja konjenikov, ki ga je organizirala domačija Marn Hudeje v gostilni Kavšek na Račjem selu. 

Oglejte si tudi