Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 29.04.2017

pretežno oblačno
Ponoči in zjutraj bo delno jasno, ponekod še pretežno oblačno in po nekaterih nižinah zjutraj megleno. Na Primorskem bo proti jutru zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, v Gornjesavski dolini okoli 0 stopinj C.
6°C | 16°C
nedelja, 30.04.2017
3°C | 17°C
ponedeljek, 01.05.2017
5°C | 20°C
torek, 02.05.2017
8°C | 21°C
sreda, 03.05.2017
9°C | 17°C
Opozorila
Petek, 28.4.2017 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
6°C
16°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Poskusite zmagovalne ajdove štruklje s prvega ......


DRUŠTVA

| |
07.04.2017      16:01
A A

Poskusite zmagovalne ajdove štruklje s prvega državnega tekmovanja v Mirni Peči



Deli:

Na mirnopeškem državnem tekmovanju v pripravi štrukljev je bil najbolje  ocenjen ajdov štrukelj članice Društva podeželskih žena MIrna Peč Milke Kastelic. To tradicionalno slovensko jed, ki se je nekdaj pripravljala ob praznikih in večjih skupinskih delih, si lahko pripravite tudi sami po spodnjem receptu gospe Milke. 
SESTAVINE: 

  • 0,5 kg ajdove moke
  • 0.5 l slanega kropa
  • malo bele moke
  • 0.5 kg skute
  • 3 jajca
  • malo soli
  • drobtine
  • maslo

 POSTOPEK PRIPRAVE:

Ajdovo moko poparimo s slanim kropom, ohladimo in z dodatkom bele moke zamesimo testo. Razvaljamo približno 0,5 cm na debelo.

Skuto , jajca in sol zmešamo v gladko maso in namažemo testo. Zvijemo. Kuhamo zavito v živilski foliji. Postrežemo z drobtinicami popraženimi na maslu.

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

ŽELIŠ BITI TUDI V BODOČE NA TEKOČEM S TEM, KAR OBJAVI Glasilo Občine Mirna Peč? x
Naroči se na e-obveščanje in ostani v stiku z nami in ne zamudi več nobene pomembne novice ali dogodka!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!