Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

PGD Hmeljčič zaključuje leto 2015 in gre s polno paro v novo leto

Za hmeljčarskimi gasilci je bilo zelo pestro leto, polno aktivnosti na vseh področjih. 
V mesecu januarju smo začeli  z 77. rednim občnim zborom v novih spodnjih prostorih gasilskega doma. Prisotnih  je bilo  92 članov in članic. Z obiskom v Vojniku smo tudi pospremili in proslavili uspeh naših članov, ki so osvojili državni naslov v spajanju sesalnega voda. Poletje je bilo delovno, lotili smo se gradnje podpornega zidu, s čimer smo povečali prostor  pred gasilskim domov in takoj za tem priredili  veselico z Gadi, kjer se je zbralo največ ljudi v Hmeljčiču do sedaj.  Obenem smo imeli tudi tekmovanje v SSV, na katerem so  zmagali domači gasilci, tretjič zapored. Septembra smo imeli še eno veselico, tokrat smo gostili Modrijane in sicer pod pokritim šotorom. Za sponzorska sredstva, pokritja stroška ansambla se zahvaljujemo podjetju Avtotransport Zupančič. Ker je bilo za ta dva dogodka veliko dela, veliko pridnih rok,  smo za vse naredili skupni piknik. Tekmovalcem in sponzorjem smo poklonili tudi spominske slike. Zahvala vsem, ki so s svojim delom omogočili izvedbo dogodkov.
S koncem poletja so se  tudi zaključevala  tekmovanja. Člani so medtem zmagali na regijskem tekmovanju v Šentjerneju, 5. zapored bili občinski prvaki Mirne Peči in končali na 3. mestu letne lige gasilske zveze Slovenije. Zastopali so Slovenijo na mednarodnem tekmovanju na Češkem, v mestu Dvur Kralove nad Labem, kjer so prepričljivo zmagali.

V oktobru so se v Murski Soboti pod pokroviteljstvom Uprave RS za zaščito in reševanje odvili  »Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2015«. Na mednarodnem gasilskem tekmovanju v konkurenci od 73 enot so naši člani zmagali in za nagrado prejeli več kot 10.00 € vredno novo prenosno motorno brizgalno, ki je bila že uporabljena na skupni vaji OGP v Zijalu.

Hvala vsem podpornikom in vaščanom vasi, ki jih društvo pokriva. Ob koncu leta pa bomo s koledarji obiskali vse vaščane našega požarnega okoliša.

Oglejte si tudi