Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Mučeniški pohod in pohod ob dnevu žena

V soboto, 5. marca smo v sklopu Športne sekcije PGD Jablan organizirali pohod ob dnevu mučenikov. Posebnost  je bila ta, da so se ga lahko udeležili le predstavniki moškega spola. Mučeniki smo se zbrali ob 7.30 v Jablanu pred gasilskim domom. Zbralo se nas je trideset pohodnikov. Odpravili smo se skozi Mirno Peč, mimo industrijske cone in naprej do Trebanjske občine. Naš končni cilj je bil v vinorodnem okolišu Meglenik, pri zidanici  Ludvika Mežana. Tam smo pojedli pasulj in zapeli nekaj pesmi ob spremljavi harmonike, katero je neumorno igral mladi harmonikar Žiga Pungerčar. Pot nas je nato vodila skozi Nemško vas in nazaj proti Jablanu. Ustavili smo se še pri cerkvi sv. Ane. Po 25 kilometrih hoje smo bili že malo utrujeni, vendar v duhu močnejši, tako da smo si ob

zaključku pohoda privoščili še pečenega jagenjčka in odojka.

Naše boljše polovice nam nikoli ne ostanejo dolžne in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Vzporedno z našim pohodom je potekal še pohod ob dnevu žena. Dame so se odpravile iz Jablana malo za nami, njihov končni cilj pa je bila domačija Barbo na Malem Kalu, kjer je postavljeno spominsko obeležje, ki je posvečeno Lojzetu Slaku. V prijetni družbi so spile kavo in čaj ter pojedle okusno domače pecivo. Ob vrnitvi v Jablan pa so imele še skupno malico pri gasilskem domu.

Čeprav vsak na svoji trasi, smo se vsi imeli zelo lepo. Kljub slabi vremenski napovedi iz prejšnjih dni, nas je v soboto prijetno grelo sonce in s tem sta bila oba pohoda še bolj prijetna.

Oglejte si tudi