Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 28.02.2017

pretežno oblačno
Ponoči se bo v zahodni Sloveniji pooblačilo. Jugozahodnik nad nami se bo krepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju 8 stopinj C.
2°C | 15°C
sreda, 01.03.2017
3°C | 15°C
četrtek, 02.03.2017
2°C | 15°C
petek, 03.03.2017
3°C | 15°C
sobota, 04.03.2017
3°C | 18°C
Opozorila
Ponedeljek, 27.2.2017 ob 19h
V noči na torek in v torek bodo najmočnejši sunki jugozahodnega vetra lahko ponekod presegli hitrost 70 km na uro. Veter bo predvidoma najmočnejši na vzhodu države in v višje ležečih krajih.
2°C
15°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Posladkajte se za praznike z božičnimi ......


DRUŠTVA

| |
20.12.2016      12:59
A A

Posladkajte se za praznike z božičnimi medenjaki


ODLIČEN PREIZKUŠEN RECEPT


Deli:

 Udeleženci Medgeneracijskega središča OZRK Novo mesto so se tokrat zbrali na kuharski delavnici priprave božičnih medenjakov, ki jo je vodila Klara Bubnjić.

Najprej smo zamesili testo iz : 60dag moke, 25 dag sladkorja, 3 jajc, ¾ margarine, 4 žlic medu, 1 žlice sode, 1 žlice cimeta in naribane limonine lupinice. Testo mora počivati na hladnem približno pol ure. Potem smo testo razvaljali in z modelčki izrezali različne oblike. Pekli smo na 180C, približno 10-15 minut.

Za okrasitev medenjakov pa smo porabili 1 beljak, sok ene limone in 0,5 kg sladkorja v prahu. Vse to smo zmešali in začeli z okraševanjem.

Vsi udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi jedi, ki so jih na koncu tudi poskusili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Mirna Peč!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!