Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Preizkušen recept za peko krofov

 

Na tokratni kuharski delavnici so sodelovali učenci 6. razreda OŠ Drska in ga. Danica Fink, ki jim je predstavila peko krofov. Poleg učencev so sodelovali tudi starejši udeleženci Medgeneracijskega središča.

Za krofe potrebujemo: 1kg moke, 7 rumenjakov, 10 dag masla ali 1 dcl olja, 7 dag sladkorja, 1 vanilij sladkor, limonina lupina, 2 žlici ruma, sol, 5 dcl mleka. Sestavine za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlica sladkorja, ½ dcl mleka. Nadev: marmelada; sladkor v prahu za posip.

Rumenjake, sladkor, vanilij sladkor, rum in limonino lupinico zmešamo. Moki primešamo sol, mleko in kvasec ter zamesimo. Oblikujemo kroglice velike približno med 70 in 80 g. Vsako kroglico lepo zamesimo in vzhajamo približno 1 uro. Ko so vzhajani, jih cvremo v vrelem olju- vsako stran 4 minute. Spečene nadevamo z marmelado in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi testa in oblikovanjem krofov. Na koncu so bili navdušeni nad spečenimi krofi in so jih z velikim veseljem pojedli.

 

Oglejte si tudi