Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Komemoracija ob prvem novembru pri spomeniku padlih borcev v Mirni Peči

Spominska slovesnost ob dnevu mrtvih  se je  v organizaciji Združenja borcev za vrednote NOB NM Krajevne organizacije Mirna Peč in Občine Mirna Peč danes dopoldne odvijala tudi pri spomeniku in grobišču padlih borcev NOB na pokopališču v Mirni Peči. Zbrani so počastili spomin na vse padle borce za slovensko domovino v drugi svetovni vojni in aktivistov Osvobodilne fronte. Na slovesnosti je v slavnostnem nagovoru v imenu Združenja borcev za vrednote narodonoosvobodilnega boja   spregovorila predsednica Krajevne organizacije Mirna Peč Silva Luzar,   zbrane pa je nagovoril tudi mirnopeški župan Andrej Kastelic. V kulturnem programu je nastopil domači Moški pevski zbor Rožmarin, učenke OŠ Toneta Pavčka Ula Parkelj, Nuša Zajc in Eva Kolenc, član mirnopeškega kulturno umetniškega društva  Bogdan Krevs, povezovala ga je Ljudmila Bajc. 

Padlim v boju proti okupatorjem so se poklonili s polaganjem venca, ki so ga slovesno položili župan Občine Mirna Peč Andrej Kastelic ter predstavnika Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja in člana Izvršnega odbora Karol Zagorc ter Rudi Povše. 
Govorca sta v svojih govorih opomnila, kako pomembna sta mir in svoboda ter pozvala, da moramo prihodnost oblikovati v duhu strponosti in razumevanja. 


Oglejte si tudi