Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Gradnja športne dvorane se odvija po načrtih

Gradnja objekta poteka v skladu s terminskim planom. Postavljeni so temelji, nadaljuje se gradnja sten. Oktobra začetek postavljanja lesene montažne strešne konstrukcije
Občina Mirna Peč je po uspešnem zaključenem javnem razpisu v mesecu maju s podjetjem SGP Zidgrad Idrija podpisala pogodbo o gradnji športne dvorane ob Osnovni šoli Toneta Pavčka v Mirni Peči  v skupni vrednosti 789.109,92 Eur brez DDV (962.714,11 EUR z DDV). Zasnova dvorane temelji na potrebi šole po dveh vadbenih enotah ter s športnega vidika zahtevam igranja košarke na najvišjem državnem nivoju. Skupna dimenzija objekta s servisnim delom je 33,10 X 35,65 x 11,80, od tega predstavlja vadbeni del 33,10 x 29,80 x 7, ki se s premično zaveso razdeli na dve šolski vadbeni enoti16 x 24,30 x 7. Z novo dvorano bo šola dobila še enkrat večje športne površine, kot jih ima v obstoječi telovadnici ob objektu stare šole ter ustrezne pogoje za razvoj različnih športov.

Gradnja objekta poteka v skladu s terminskim planom. V mesecu juniju so potekala pripravljalna dela (ureditev gradbišča, zakoličba gradbene jame, geomehanska analiza tal), z zaključkom šolskega leta konec meseca junija pa je izvajalec začel s samo gradnjo. Izveden je že izkop gradbene jame (odstranitev obstoječih nasipov, široki izkop gradbene jame, ureditev odvodnjavanja jame in geomehanska analiza izkopane jame) ter temelji objekta (nasip tamponske blazine, izvedba podložnega betona, zakoličba, temeljenje, hidroizolacija temeljev). V septembru se dela nadaljujejo z gradnjo sten s hidroizolacijo ter zasipom gradbene jame ob objektu. V začetku meseca oktobra je načrtovan začetek izvedbe lesene montažne strešne konstrukcije in strehe.

 

Cilj občine je, da bo objekt do konca koledarskega leta pokrit oz izveden do III. gradbene faze. V letu 2017 se bodo nadaljevala dela v objektu: pregradne stene, elektro, strojna in obrtniška dela ter  položitev parketa. Stroškovno je projekt razdeljen na 50% stroškov v vsakem koledarskem letu. Zaključek gradnje je predviden  v mesecu juniju, temu pa bo sledil nakup opreme. Skupna vrednost opreme brez DDV je dobrih 312.200,00 EUR (380.884,00 z DDV), zato bo nakup le te verjetno potekal fazno, in sicer najprej nakup opreme za izvajanje športne vzgoje, nato pa še nakup opreme za izvajanje prireditev. Začetek uporabe dvorane je predviden v šolskem letu 2017/2018.

 

 

Oglejte si tudi