Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Čestitke ob 8. marcu - mednarodnem dnevu žena

8. marec je mednarodni dan žensk, ki ga praznujejo po vsem svetu. Na ta dan se spomnimo tako dosežkov kot ovir, ki še vedno obstajajo na različnih področjih, in onemogočajo ženskam, da bi dosegle dejansko enak položaj v družbi. Glede na to, da smo tudi v Sloveniji na nekaterih področjih ženske še vedno v slabšem položaju kot moški, je sporočilo tega praznika seveda še vedno zelo aktualno. Majda Pučnik Rudl, MMC RTV SLO

 

Čeprav se 8.marec ne praznuje več tako bučno kot nekoč, smo ženske še vedno  deležne majhnih pozornosti in zahval za vse, kar prispevamo v naših družinah, v službi in v družbi. Dan žena je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk. V civiliziranih deželah  je sicer dosežen optimalen nivo pravic in dane priložnosti za uveljavljanje enakopravnosti med spoloma, seveda pa to ne pomeni, da so ženske enakopravne tudi drugod po svetu. In pot do tam je še dolga. Zato skupaj zagotovimo varno in svetlo prihodnost žensk po vsem svetu!

V uredništvu pa vsem  ženskam čestitamo ob prazniku ter želimo veliko poguma v boju za neodtujljive pravice, ki ženskam pripadajo.

Oglejte si tudi