Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Kvatrnica

Sobota, 19. in nedelja, 20. septembra sta bili praznični, saj smo na Mirenskem Gradu praznovali "zavetnico" naše gradenske cerkve - Žalostno Mater Božjo.
V soboto smo njen praznik počastili z mladinsko mašo, katero smo s petjem oblikovali tako mladinski kot otroški glasovi. Veselilo nas je in domače lepo je bilo, ker je k maši prišlo veliko domačinov. Tako je bila po sveti maši procesija s svečkami še bolj bogata, saj se nas je ob Mariji zbralo veliko njenih sinov in hčera :) Večer smo nadaljevali in zaključili z odprtjem razstave Fotooko mladih, na kateri smo prostovoljci predstavili  fotografije, ki v večini krasijo tudi naš nov Vincencijev koledar. Tudi ta del praznovanja je bil zelo lep, ker se nas je zbralo več občudovalcev fotografije. Razstavo smo zaključili z že tradicionalno skupno pesmijo Dan ljubezni. Na zakuski pa so še dolgo v večer odmevali prijetni glasovi, smeh in zagreti pogovori.

 

V nedeljo prav na Kvatrnico je ob 16h je sledila slovesna sveta maša. Tudi tukaj smo mladi po sveti maši z omamnimi vonjavami in okusi palačink pogostili vse prisotne ter z njimi poklepetali ob dobrem kozarčku domačega soka in vina. Lepo je bilo videti vesele, zadovoljne in hvaležne obraze, ki so se zbrali pred Marijinim domom ter jo želeli na ta dan še posebej počastiti.

Oglejte si tudi