Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

DU Kostanjevica vabi v Toskano in na otok Elbo

Odhod: 3.,4. in 5. julij 2015

Odhod: 3.,4. in 5. julij 2015

  

1. DAN: KOSTANJEVICA– SIENA – SAN GIMINIANO – TOSKANSKA OBALA

Odhod avtobusa iz Kostanjevice ob 05.30 uri. Vožnja mimo Benetk, Padove, Bologne, Firenz do bisera Toskane - Siene. Sprehod do centra mesta, kjer si bomo ogledali najpomembnejše kulturno-zgodovinske spomenike. Dušo mesta predstavlja čudovita gotsko-romanska katedrala, srce pa originalno oblikovan trg Piazza del Campo, katerega krasijo Palazzo Publico - Ljudska palača, fontana Gea in Torre del Mangia. Dvakrat na leto organizirajo Palio – dirko s konji. Popoldan vožnja do toskanskega mesta San Gimignano. Sprehod po srednjeveškem mestu, ki ga še danes krasijo čudoviti stolpi. Zaradi tega ga imenujemo tudi “toskanski Manhattan“. Pozno popoldan vožnja proti Toskanski obali. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. DAN: TOSKANSKA OBALA – OTOK ELBA – TOSKANSKA OBALA

Po zajtrku celodnevni izlet na otok Elba. Vkrcanje na trajekt v pristanišču Piombino ter enourna plovba do največjega otoškega mesta Portoferraia. Ogled mesta in njegovih mogočnih utrdb. Fakultativno (za doplačilo vstopnine v kraju) si boste lahko ogledali tudi muzej – Villa dei Mulini, v kateri je živel francoski cesar Napoleon I. Vožnja na vzhodno stran otoka v mesto Porto Azzurro, ki je nekoč slovelo po železovi rudi. Fakultativno (za doplačilo ob prijavi) ogled turističnega rudnika mineralov, kjer so že Etruščani pridobivali železovo rudo. Spoznali bomo zgodovino in načine pridobivanja železa. Nadaljevanje vožnje proti dolini San Martino, kjer je bila Napoleonova letna rezidenca. Za doplačilo vstopnine (v kraju) ogled Ville di San Martino. V poznih popoldanskih urah vrnitev s trajektom na kopno. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

3. DAN: TOSKANSKA OBALA – PIENZA – MONTEPULCIANO  – KOSTANJEVICA

Po zajtrku vožnja po pokrajini južne Toskane, ki nas bo zagotovo očarala. Srednjeveške vasice in z vinogradi prekriti griči so pravi zaklad lepote. Postanek v Pienzi, ki leži v dolini Val d'Orcia in je zaradi svojega edinstvenega slikovitega gričevja pod zaščito Unesca. Mesto leži na vrhu vzpetine in  kraljuje nad okolico. Ime je dobilo po papežu Piju II, ki je dal mesto na novo zgraditi. Sprehod po mestu do osrednjega trga, ki ga krasijo katedrala, muzej, Piccolominijeva palača in loža (zunanji ogledi). Nadaljevanje  poti v srednjeveško vasico Montepulciano, kjer bomo obiskali vinsko klet in imeli degustacijo znanega vina »Vino nobile di Montepulciano«. Zunanji ogled mesta ter prosti čas. Povratek domov, ki je predviden v poznih večernih urah.

 

CENA POTOVANJA ZNAŠA NA    OSEBO:  

214,00 EUR (najmanj 50 udeležencev) + 5,00 € za hrano in   pijačo

                                                                   

219,00   EUR (najmanj 45 udeležencev)

                                                                        

229,00   EUR (najmanj 40 udeležencev)

 

CENA VKLJUČUJE:

-   avtobusni prevoz

-   dva polpenziona v hotelu 3***

-   vožnja s trajektom Piombino – otok Elba – Piombino

-   ogled kleti in degustacija vina

-   zunanji ogledi po programu

-   vodstvo in organizacija potovanja, DDV

 

CENA    NE VKLJUČUJE:

-   vstopnine v muzej Villa dei Mulini in Villa San Martino cca:6,00 EUR kumulativna   vstopnica, 3 EUR posamična (plačljivo v kraju)

-   vstopnina rudnik mineralov: celoten program za skupine 7,00 EUR

- zavarovanje tveganja odpovedi zaradi   bolezni 2,6625% vrednosti aranžmaja oz.v minialni vrednosti 6,39   EUR/prijavnico

- dodatnega zdravstvenega zavarovanja z   medicinsko asistenco v tujini

- vse kar ni izrecno navedeno pod »cena   vključuje«

DOPLAČILA:

-   enoposteljna soba 30 EUR

 

Vabljeni, da se nam pridružite!

 

Oglejte si tudi