Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Skupaj v pričakovanju adventa

Pred začetkom adventa, v četrtek, 24. novembra, smo se v dnevnem centru zbrali pri ustvarjalni delavnici in v znamenje začetka priprave na Jezusovo rojstvo oblikovali adventne venčke.
Zelenje smo skupaj z nekaterim nabrali dan prej, pobrskali za okraski, zaščitili mize in se lotili dela. Delali smo skupaj, si pomagali z idejami ali si pridržali stvari pri lepljenju z lepilno pištolo. Vzdušje med nami je bilo prijetno in umirjeno. Ob okraševanju z zlatim sprejem so se tudi naše roke pozlatile, kar nam je postalo pravo znamenje, da so roke tiste, s katerimi delamo, lahko pa tudi držimo drug drugega v objemu in smo v adventu poklicani, da jih še naprej uporabljamo le za dobro.

Čez tri dni se je delavnica izdelovanja adventnih venčkov preselila v Marijin dom na Mirenskem Gradu. Zasedba je tokrat bila nekoliko drugačna. Tokrat smo se zbrali so mali in malo večji otroci, mladi, zakonci ter družine. Veselo pogovarjanje in otroški smeh sta celo popoldne odmevala po hodnikih Marijinega doma, po sobah pa so počasi nastajali adventni venčki različnih barv, oblik ter dimenzij. :) Da pa ustvarjalna žilica ne bi prehitro pošla, smo se krepčali z domačimi dobrotami in čajem. 

Naj bo veselje, ki ga je bilo čutiti med nami pri izdelovanju adventnih venčkov prisotno tudi v naših domovih, ko bomo prižigali svečke na adventnem venčku ter se pripravljali na prihod resnične Luči.

Oglejte si tudi