Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Skupaj gradimo dom že 10 let!

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote in Dnevni center za brezdomce letos praznujeta deseto obletnico delovanja.
V torek, 27.9.2016, na god našega zavetnika sv. Vincencija Pavelskega, smo prostovoljci in zaposleni pripravili praznovanje za vse podpornike, donatorje in sodelavce, ki so bili v teh letih z nami. Praznovanje je bilo v Študentskem domu Vincencij v Ljubljani. 

 

Na naše vabilo se je odzvalo lepo število povabljenih. Med njimi so bili predstavniki FIHA, predstavnik Nadškofije Ljubljana, predstavniki Misijonske družbe lazaristov in redovnih skupnosti, predstavniki nekaterih centrov za socialno delo in organizacij s področja brezdomstva, predstavniki URI SOČA in odvetniške pisarne Sladič – Zemljak, predstavniki nekaterih osnovnih šol, prostovoljci društva in naši fantje iz programa Resettlement – namestitvene podpore.

 

Pripravili smo krajši program, kjer smo predstavili naše preteklo delo. Najprej nas je nagovoril predsednik društva, dr. Peter Žakelj. Izrazil je veselje in hvaležnost, da smo v teh letih ostali to kar smo in uspeli najti skupno pot s sodelavci različnih nazorov in osebnih pogledov. Poudaril je, da nas je pri tem vodil skupen interes, ki ga vsi najgloblje nosimo v sebi, tj. najti dom, biti sprejet in ljubljen. Izrazil je svoje trdno prepričanje, da Bog vodi vsako našo pot in da se vztrajanje v dobrem tako ali drugače vedno izplača.(celotni nagovor)

 

Program smo nadaljevali s kratkim kvizom, s pomočjo katerega smo predstavili vsa področja našega dela. Ogledali smo si tudi krajši predstavitveni film o desetletnem delovanju našega društva. Dogodek smo popestrili s petjem naših prostovoljcev, ki so jih spremljali mladi kitaristi iz Centra za družine Mirenski Grad.

 

Po uradnem delu je sledila pogostitev, ki smo jo z domačimi dobrotami pripravili prostovoljci. Na druženju smo imeli priložnost, da si še osebno podelimo izkušnje preteklih desetih let, se bolje spoznamo in skupaj snujemo načrte za prihodnost, da bomo lahko še naprej gradili Dom Za Vse!

 

Ana Nuša Zavašnik

Oglejte si tudi