Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Oratorij 2014 - Na tvojo besedo!

Na Mirenskem gradu je že tradicionalno potekal oratorij, in sicer med 7. in 12. julijem. Oratorija se je letos udeležilo kar 153 otrok, ki so skupaj z animatorji spoznavali življenje in poslanstvo apostola Petra.
Otroci so bili kot vsako leto navdušeni nad dramsko igro naših animatorjev. Letos jih je v sceni navduševala Petrova barka, ki je oratoriju dodajala tisto pravo vzdušje. Prav tako so bili animatorji in otroci navdušeni nad oratorijsko himno: »Peter ribič je navaden bil, pozno v noč je vedno ribe lovil …«, »Na tvojo besedo Gospod, vržem naj mreže v kot, ljudi lovim in tebi le sledim!« Oratorijskem vzkliku »Na tvojo besedo!«, smo z vsakim dnem dodali še eno besedo. Prvi dan smo dodali GREM na tvojo besedo, potem LJUBIM, ZAUPAM, UBOGAM, BOM in nazadnje še najtežja VZTRAJAM. Igralci dramske skupine so nas navdušili s predstavo, vendar so na katehezah z otroki ugotovili, da je v igri vse tako enostavno, v vsakdanjem življenju pa težje. S pogovori in petjem so skušali otrokom predstaviti geslo, kateremu poskušamo slediti v vsakdanjem življenju.

Apostol Peter se je ob Jezusu počutil mirnega. Čeprav ni vedno razumel vsega, kar je govoril, mu je želel slediti. Tudi njemu v hoji za Jezusom ni bilo enostavno vztrajati v dejanjih, ki odsevajo ljubezen, zaupanje, poslušnost in vztrajnost.

Animatorji so se z otroki na katehezah pogovarjali o njihovih življenjih, hoji za Jezusom, kam njih vabi, kaj radi počnejo, kako sprejemajo druge, drugačne, kako  iskati dobro, kako zaupati Bogu, kako ljubiti, kje je smisel v trpljenju in kako živeti za drugega.

Poleg ustvarjalnih delavnic, na katerih so otroci izdelovali zapestnice, svečke, se igrali pred cerkvijo, spoznavali nove prijatelje, sodelovali na katehezah, so domov, skupaj z izdelki, odnesli vrečo vtisov z oratorija. Vsi si želimo, da bi nas oratorij še naprej nagovarjal k hoji za Jezusom ter da bi resnično sledili tistim stvarem, ki nam prinašajo trajno srečo. Prav tako se moramo zavedati, da je vsakega izmed nas ustvaril Bog, ki ima vse enako rad, zato se je potrebno truditi k sprejemanju tudi tistih, ki nam niso najbolj všeč. Mogoče se bo kdo spomnil tudi teme o trpljenju, o kateri smo govorili in jo je velikokrat težko razumeti. Tu pa moramo zaupati in vztrajati v Njem, ki nam daje moč.

Veliko stvari se je nabralo v celem tednu. Otroci so bili po oratoriju kar utrujeni od vseh aktivnosti, vendar je pomembno, da so domov odhajali veseli. Oratorij je bil živahen, poln spoznanj, petja in dobrega vzdušja. Za vse to pa je vedno potrebno imeti dobre voditelje, animatorje in otroke. Za vse njih smo izjemno hvaležni.

Za naprej smo vsi skupaj povabljeni, da ostanemo v duhu oratorija. Da gremo in večkrat vztrajamo na NJEGOVO BESEDO.

Oglejte si tudi