Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

LUTKOVNA IGRICA ZA OTROKE TRIJE MOŽJE IN LJUBEZEN

V nedeljo, 5. 1., po mladinski maši smo si v dvorani Gnidovčevega doma ogledali igrico z naslovom Trije možje in ljubezen.
Uprizorili so jo mladi iz župnije svetega Ivana v Italiji, ki so povezani v dramsko skupino O klapa. Uprizoritev je bila zanimiva predvsem za to, ker se je odvijala na platnu, na katerem so se zaradi pravilne osvetljave pojavljale sence lutk. Glavno vlogo v zgodbi je imela Ljubezen. Ta se je sprehajala po božično okrašenih in razsvetljenih ulicah mest in opazovala ljudi, ki so mrko in v naglici hiteli drug  mimo drugega, da bi pred prazniki postorili še to in ono. Žalostna je ugotovila, da se zanjo nihče več ne zmeni, zato se je odločila, da bo odšla od ljudi. A ni prehodila veliko poti, ko je naletela na kočo, v kateri so se pogovarjali trije možje – Dedek Mraz, Božiček in sveti Miklavž. Njihovega pogovora se je zelo razveselila, saj so se pogovarjali o ljubezni do otrok. Vseh otrok. Do tistih porednih in tistih bolj pridnih. Njihov pogovor ji je vrnil pogum in veselje, da si je zopet zaželela živeti med ljudmi in jih med seboj povezovati.

Otroci in odrasli smo bili igrice veseli, predvsem pa mladih ustvarjalcev, s katerimi smo poklepetali in se posladkali v mladinskih prostorih. Naj jih ljubezen do igranja še naprej povezuje, da bodo s svojimi talenti razveselili še marsikateri otroški obraz! 

 

M.B.

Oglejte si tudi