Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Druženje ob palačinkah in igri

Bila je sreda med zimskimi počitnicami, 19.2.2014. Vsi smo se veselo odpravili na Grad, ker smo vedeli, da nas čaka lep popoldan.
 Ko smo prišli, so nas prostovoljci razdelili v skupine. Midva sva skupaj pripravila maso za palačinke. Nekaj sva jih tudi sama spekla. Potem pa sva pečenje prepustila drugim, tako da smo se vsi razvrstili. Ta čas, ko nismo pekli, smo se igrali. Maja je pripravila maso za vaflje in jih spekla. Tako smo tudi lep kupček te sladice namazali z marmelado, z nutelo in z domačo specialiteto, ki smo jo naredili iz skute in jabolk. Ko smo pojedli, smo pospravili in z zadovoljnimi želodci odšli domov.

Še nekaj vtisov:
Aleksandru je bilo všeč, da je sam pekel palačinke in jih z užitkom tudi pojedel.
Med drugim mu je bilo všeč igranje biljarda in popoldan na gradu mu je prehitro minil.
Eva je z veseljem opazovala otroke pri peki palačink in njihovo navdušenje pri menjavi za štedilnikom. Drug drugemu so pomagali z nasveti. Še posebej je bilo zanimivo, ko je bilo palačinko potrebno obrniti in popeči še na drugi strani.
Sama sem bila nad peko palačink navdušena, še posebej, ker sem si jih sama pripravila in namazala po svojem okusu. Počitniški popoldan na Gradu in druženje s prijatelji mi je popestrilo dan.

 

Lara in Matej

Oglejte si tudi