Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

PRAZNIK SV. AVGUŠTINA V OREHOVLJAH

Zadnji vikend v avgustu je bilo v Orehovljah spet veselo. Praznovali smo namreč vaškega zavetnika sv. Avguština.
Že v petek zvečer nas je v športnem parku Java s komedijo Mrtvi ne plačujejo davkov dodobra nasmejala dramska skupina Prosvetnega društva Štandrež. Igro, ki jo je vaščanom in drugim za praznik podarila Krajevna skupnost Orehovlje, si je ogledalo okoli 200 gledalcev, ki so s smehom in gromkim aplavzom nagradili pridne igralce.

V nedeljo se je praznovanje začelo popoldne s sveto mašo, ki je bila slovesnejša kot ponavadi, saj so somaševali še štirje okoliški duhovniki. Priliko smo izkoristili, da smo pozdravili našega novega župnika, g. Roberta Ušaja in se dolgoletnemu ključarju Virgiliju Ušaju zahvalili za požrtvovalno delo v naši cerkvi. Nato smo se za kulturni del preselili na travnik ob cerkvi, kjer so s petjem sodelovali MoPZ Anton Klančič in otroški zbor župnije Miren, mladinska skupina z Mirenskega Grada pa s smešno, a pomenljivo igrico Zrcalce.

Sledil je za mnoge najbolj pričakovani del –  tombola z bogatimi dobitki. Za prvo nagrado, 85- kilogramskega prašiča, so se vsi obiskovalci vneto borili. Zaključili smo z zelo okusnimi tradicionalnimi orehovskimi bleki, ki so jih kot vedno odlično pripravili v Gostilni Makorič in pecivom, ki so ga prinesle domače gospodinje.

V času, ki ga zaznamujejo hitenje in odtujevanje med ljudmi, je tak praznik čudovita prilika, da se spet zberemo skupaj domačini, izseljenci, sorodniki in prijatelji ter preživimo lep dan v pogovoru, smehu in obujanju spominov.

Oglejte si tudi