Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kako zajeziti sivo ekonomijo in delo na črno

Z namenom predstavitve problematike sive ekonomije in dela na črno, zakonodaje in ukrepov s tega področja in iskanja dodatnih možnosti za zajezitev le te, OOZ - Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica, organizira OKROGLO MIZO na temo "Kako zajeziti sivo ekonomijo in delo na črno"

Okrogla miza bo v torek, 9. septembra 2014, ob 17. uri v veliki dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica, Ul. Gradnikove brigade 6, 5000 Nova Gorica (Obrtni dom, II. nadstropje).

 

 

Dnevni red:

 

1)       Uvodni nagovor in predstavitev aktivnosti, ki se jih OOZ Nova Gorica že poslužuje v boju proti sivi ekonomiji in delu na črno - Zoran Simčič, predsednik OOZ Nova Gorica.

2)       Boj zbornice proti sivi ekonomiji in delu na črno - Danijel Lamperger, v.d. direktorja Obrtno - podjetniške  zbornice Slovenija.

3)       Predstavitev nove zakonodaje na področju dela na črno - Peter Pogačar, generalni direktor direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela; RS Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

4)       Predstavitev Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) in njene vloge pri zajezitvi sive ekonomije in dela na črno - Jana Ahčin, v.d. generalne direktorice FURS.

5)       Vloga mobilnih enot FURS pri zajezitvi sive ekonomije in dela na črno - Jure Bačar, direktor Carinskega urada Nova Gorica.

6)       Vloga inšpekcije FURS pri zajezitvi sive ekonomije in dela na črno - Olga Fajt, direktorica Davčnega urada Nova Gorica.

7)       Najpogostejše kršitve, kazni in  na kaj morajo biti obrtniki in podjetniki pozorni, da se le tem izognejo - Karmen Velikonja, vodja območne enote Tržnega inšpektorata  Nova Gorica.

8)       Osebni vidik obrtnice, ki se sooča z nelojalno konkurenco - Patricija Furlan, predsednica sekcije gostincev pri OOZ Nova Gorica.

9)      Razprava, mnenja, predlogi in pobude.

 

Vabljeni!

 

Zaradi lažje organizacije prosimo, da vašo udeležbo potrdite na boza.lovercic@ozs.si najkasneje do petka, 05.09.2014.

 

                                                                                                               OOZ Nova Gorica             

                                                                                                              Zoran Simčič, predsednik

 

Oglejte si tudi