Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Otroški parlament na občini

Letos je na občini prvič zasedal otroški parlament. Parlamentarci, učenci 6.-9. razreda OŠ Miren, so nas s svojim obiskom pod vodstvom mentorice Lare Spinazzola in v spremstvu v. d. ravnatelja Bogomirja Nemca, razveselili dne 31.3.2017.
Pohvalili so urejeno, čisto okolje v občini, urejena športna igrišča (predvsem v vaseh) in številne kulturne prireditve. Povedali so, da se v šoli v Mirnu kljub dotrajanosti stavbe dobro počutijo. Kot pozitivne so navedli predvsem: druženje s prijatelji, učilnice, prostor za igro, učitelji, kuhinja, knjižnica, čisti in urejeni prostori.
Seveda so nam izpostavili tudi kje jih čevelj žuli. Predvsem bi si želeli več prostorov za mlade, park z igrali v Biljah, urejen dostop do reke Vipave, dvorano za prireditve v Opatjem selu. Zanimalo jih je še, kaj bi se dalo urediti glede avtobusnih povezav na Kras, opozorili pa so tudi na pomanjkanje pločnikov na Vojščici.
Župan jim je na vsa vprašanja izčrpno odgovoril in poudaril, da na vseh teh področjih občina izvaja konkretne ukrepe. Učence je najbolj razveselila novica, da je v naslednjem letu planiran začetek gradnje nove šole v Mirnu, v tem letu pa dozidava vrtca v Kostanjevici na Krasu.


Upamo, da nas mladi parlamentarci s svojim obiskom počastijo tudi drugo leto oz. da postane obisk otroškega parlamenta na občini tradicionalen.

Podrobneje bodo o obisku na občini učenci poročali v naslednji številki občinskega glasila.

Občinska uprava

Oglejte si tudi