Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Osveščevalna akcija

Društvo psoriatikov podružnica Primorska je na svetovni dan psoriaze 29.10.2016 izvedla osveščevalno akcijo v Mirnu pred pošto. Tam smo postavili lično stojnico. Na njej smo imeli veliko naše literature, ki govori o naši bolezni-luskavici in o delovanju našega društva. Vse te zgibanke in revije ter časopisi, ki jih izdaja društvo so bili na voljo obiskovalcem, da so si jih ogledali in lahko tudi vzeli s seboj domov. Prisostvovalo je tudi kar veliko število članov predvsem iz občine Miren-Kostanjevica. Na voljo so bili, da so obiskovalcem, ki so se ustavili na stojnici še podrobneje in v živo povedali kaj naše društvo dela in kako se kot posameznik ubada s to boleznijo. Kar nekaj občanov se je ustavilo in malo pokramljalo s našimi člani izvedeli kaj novega in si pobrali iz stojnice ponujeno literaturo.

Iz pogovora sem prebral, da so ljudje kar dobro osveščeni o tej bolezni le ,da se mladi bolniki premalo vključujejo v taka društva oziroma se skrivajo pred javnostjo. Kvaliteta življenja bi se jim zagotovo izboljšala, če si pred javnostjo ne bi zatiskali oči se odprli saj naša bolezen ni nalezljiva, kot si morda nekateri še vedno mislijo.

Ob tej priliki bi se zahvalil vsem ,ki so bili pri naši stojnici, pošti za prostor in tudi občini Miren –Kostanjevica, ki podpira naše društvo in naše dejavnosti.

 

Oglejte si tudi