Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

IZLET V ZAGREB IN MOSLAVINO

V društvu upokojencev iz Bilj smo za soboto 17. 5. 2014 organizirali spomladanski izlet v Zagreb in Moslavino.
IZLET V ZAGREB IN MOSLAVINO

 

V društvu upokojencev iz Bilj smo za soboto 17. 5. 2014 organizirali spomladanski izlet v Zagreb in Moslavino. V jutranjih urah se je zbralo lepo število, kar 45 članov, željnih potepanja in medsebojnega druženja.

Med  vožnjo je vodička navedla nekaj zgodovinskih podatkov o državi Hrvaški in nam obudila znanje o njeni zemljepisni legi. Ob prihodu v Zagreb pa se nam je pridružila lokalna vodička. Najprej smo si ogledali Zagreb iz avtobusa.  Potem pa smo se pod njenim vodstvom sprehodili  mimo najpomembnejših znamenitosti mesta, kot so: katedrala in notranji ogled le-te, Gornji in Donji grad, Kamnita vrata, Banski dvori, Cerkev sv. Marka.  Z zanimanjem smo si ogledali tudi menjavo straže na Markovem trgu. Ogled smo zaključili s kratkim sprehodom po osrednji tržnici.

Po ogledu Zagreba nas je pot vodila do 40 km oddaljene vasi Šumećani, ki leži na gričevnati in slikoviti pokrajini Moslavini. Tam smo obiskali turistično kmetijo Kezele, ki obsega travnike, njive, sadovnjake in vinograde. Na kmetiji se ukvarjajo s pridelavo vina, in žganih pijač ter vzrejo domačih živali. Tam smo sedli k bogatemu moslovačkemu kosilu. Navdušeni nad pristnostjo kmetije in prisrčnim  sprejemom se je še stopnjevalo, ko so njihovi glasbeniki v živo zaigrali nam znane stare pesmi.

Seveda pa se lepo vedno prehitro konča, saj nas je čakala še pot nazaj domov .

DU Bilje

Oglejte si tudi