Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Društvo psoriatikov Slovenije Podružnica Primorska na prireditvi Psoriada 2015

Psoriaza kot strokovno rečemo kožni bolezni luskavici ni le vsakdanja nadloga ampak tudi motiv za povezovanje, druženje, zabavne igre in lepa doživetja. Podružnica Primorska se je 30.05. udeležila prireditve Psoriada 2015 v Mežici na Koroškem, sodelovala v družabnih igrah in zasedla odlično četrto mesto.
Člani s Podružnice Primorska smo se že zgodaj zjutraj z avtobusom podali na pot na Koroško. Med potovanjem smo se seznanili z igrami, ki so bile na sporedu in sestavili potrebne ekipe. Za 6 iger je bilo potrebnih 13 igralcev. Pri prvih petih igrah je bila potrebna spretnost, v zadnji igri, ki je bila rezervirana za predsednike podružnic pa sreča. Poleg prireditelja Podružnice Koroška in nas so sodelovali tudi člani vseh ostalih Podružnic: Obala, Zasavje, Notranjska, Maribor, Prekmurje, Dolenjska, Gorenjska, Celje in Ljubljana. Igre so potekale praktično ves popoldan v veselem in zabavnem vzdušju. Premore med posameznimi igrami smo izkoristili za pogovore, druženje in ples ob prijetni glasbi ansambla. Že v prvi igri smo bili med vodilnimi in vseskozi do zadnje igre bili med favoriti za končno zmago. Na koncu nam je zmanjkalo malo sreče v igri na srečo, zato smo pristali na nehvaležnem četrtem mestu. Kljub temu smo se počutili kot zmagovalci, pa ne le mi, ampak vse ekipe. Čeprav je res, da je v vseh nas tlel tekmovalni duh, pa je vendarle bistvo dogodka bilo v druženju, spoznavanju in zabavi.  Kako res je to, smo še posebej občutili v peti najbolj zabavni igri, ko smo podirali keglje in ob tem glasno navijali vsi za vse.

 

Tovrstna prireditev poteka vsako leto in z veseljem se bomo udeležili Psoriade tudi  naslednje leto. Novim članom želimo sporočiti: »Pridružite se nam in se veselite skupaj z nami!«

 

Vidmar Marjan  

Oglejte si tudi