Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

PRAZNIK KS TEMNICA

V nedeljo dne 28. junija smo izvedli že tradicionalni praznik  KS Temnica in sicer v sklopu cerkvenega praznika, namenjenega svetnikoma Petru in Pavlu.

Slovesnost je otvoril Miha Spačal s harmoniko, nato je imela govor predsednice sveta KS Temnice Mojca Cotič. Sledil je program nastopov in sicer plesne skupine BE FUNKY, Rozine in Pepine, plesne skupine PRERIJSKE BRŠČIKE ter harmonikaša Mihe Spačala ter povezovalki Tanja Trampuž in Timea Urdih.

Nadaljevalo se je s podelitvijo priznanj za najboljša vina v občini, katera je podelil župan Občine Miren Kostanjevica Mavricij Humar.

V ponos nam je, da sta naša vaška vinarja Stojan Kavčič (zlato -belo in srebrno-črno) in Radovan Kavčič (bronasto-belo) iz Lipe odnesla kar 3 odličja. Čestitke obema!!! Čestitamo tudi drugima dvema nagrajencema iz Vojščice in Mirna za prejeta priznanja. Pozdravu in dobrim željam predsednice KS Temnica našemu novo ustanovljenemu društvu Škrla- Lipa je sledila še predaja protokolarnega spominka KS Temnici, katerega jej izročil  Mitja Stepančič, predsednik društva Škrla-Lipa.

Po uradnem delu prireditve je sledilo rajanje z ansamblom AMOR.

Zahvale Jamarskemu klubu »RISI« Temnica za animacijo prisotnih, predvsem otrok.

Ugibala se je tudi teža pršuta, ki je tehtal 9,60 kg katerega dobitnik je tokrat bil Primož Štoka iz Krajne vasi.

Bravo Primož pridemo na pokušino.

Zaradi slabih vremenskih pogojev, namreč dokaj »kislo« in deževno se je naredilo vreme proti mraku, se je večinoma ljudi odpravilo s prizorišča. Tudi vlečenje vrvi je zaradi »namakanja« odpadlo.

Najbolj željni zabave pa so z ansamblom vztrajali tja do 24.00 ure.

 

Zahvali vsem prisotnim in sodelujočim v imenu Predsednice KS TEMNICA Mojce Cotič se pridružujemo tudi mi čalani društva Škrla, Lipa.

Sergio Berce

 

Oglejte si tudi