Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Drustveno in druzinsko veselje na Banjscicah

Na avtomobilski dirki 3. Rally Nova Gorica, sta mirensko društvo Avto moto karting klub Ales.ca-racing zastopali dve posadki. Fakin Jernej najhitrejsi, Gregor spodbudno
V soboto, 13.9.014, se je odvijal 3. Rally Nova Gorica, veljaven za  slovensko državno prvenstvo ter Pokal Alpe Adria Rally Cup. Trasa relija je zajemala devet hitrostnih preizkušenj skupne dolžine 77 kilometrov. Zmago v Diviziji 1 in skupno 5. mesto je osvojila kraška posadka Jernej Fakin – Tomž Fakin z najetim dirkalnikom Rover MG ZR ekipe OPV predelava vozil. Novinec Gregor Fakin s sovoznikom Niko Volčič je dirko končal na 19. mestu množične Divizije 1 ter skupno 34. mestu med 60 nastopajočimi. Na mokrem in spolzkem cestišču  je Jernej Fakin, državni prvak Divizije 1  leta 2012,prikazal izjemene in hitre vožnje.

 

Mladi 24 - letni Jernej iz Skrbine je bil po predstavi izjemno vesel in samozavesten: »Glede na to, da je bila to moja prva dirka letos, nisem pričakoval takega uspeha v konkurenci, ki je odpeljala že vrsto dirk v letošnji sezoni. Kljub temu, da dirkalnika ne poznam, sem napadel na vso moč. Težko a zabavno je bilo dirkati »na meji« do zadnjega metra hitrostnih preizkušenj, a na koncu se je napad na vso moč le obresoval. To je dirkanje! Sovoznik Tomaž je odlično opravil svoje delo, dirkalnik je brezhibno deloval, podpora družine in  navijačev je bila tudi izvrstna. Vsekakor brez finančnega vložka peščice podjetnikov, ki verujejo v moje vozniške sposobnosti, me ne bi bilo tukaj!«

 

Gregor Fakin se je zelo dobro znašel s prvimi dirkaškimi vožnjami. Stopnjeval je ritem dirkanja, na posameznih hitrostnih preizkušnjah je bil celo med najhitrejšimi med vozniki dirkalnikov Zastava Yugo! Na zadnjem ovinku je sicer izgubil nadzor nad dirkalnikom in zapeljal na blaten travnik in s tem izgubil dragocen čas, a to ni pokvarilo dosežka. »Po treh dirkah kot sovoznik, sem si zaželel preizkusa kot voznik. Zdaj, po odpeljani dirki v težkih pogojih, sem zelo vesel, zadovoljen in polen pozitivnih vtisov. Želja in zagnanost me »vlečeta« dalje! Zahvala gre vsem, ki so mi pomagali pred in med dirko!«, je Gregor strnil adrenalinske vtise po dirki.

 

Dirke se je udeležilše en član društva  Boštjan Frančeškin, ki je sovozniško  vlogo opravljal sovaščanu Božu Perdec v dirkalniku Rover MG ZR.

 

Nastop na nalednji dirki državnega prvenstva v reliju, Rally idrija, načrtujeta obe posadki.

 

Rezultati Divizija 1 (do 1.400 ccm)

  1. Fakin Jernej – Fakin Tomaž (Rover MG ZR)                  58:24.8
  2. Kos Luka – Trinko Nina (VW Polo)                               +    1:15.5
  3. Mihevc Matjaž – Bobnar Ana (Škoda Fabia)                +    3:16.3

    15.  Fakin Gregor – Volčič Niko (Zastava Yugo)                 +    7:45,8

    17. Perdec Bozo - Franceskin Bostjan (Rover MG ZR)      +    9:31.4

Uvrščenih 24 posadk – 3 odstopi

 

Rezultati skupno:

  1. De Cecco Claudio – Barigelli Alberto (Peugeot 208 T16 R5)
  2. Humar Alex – Rus Florian  (Renault Clio R3)
  3. Premrl Grega – Brešer Gregor (Citroen DS3 R3)
  4. Trček Jani – Ošlaj Vili ( Mitsubishi Lancer Evo IX)
  5. Fakin Jernej – Fakin Tomaž (Rover MG ZR)

      34. Fakin Gregor – Volčič Niko (Zastava Yugo)  

      41. Perdec Bozo - Franceskin Bostjan (Rover MG ZR) 

Uvrščenih 50 posadk – 10 odstopov

https://results.omikronplus.si/live/novagorica2014/live.html

 

 

Oglejte si tudi