Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Zaključuje se javna razprava o strategiji razvoja občine

V prostorih občine je potekala javna razprava, namenjena vsem zainteresiranim občankam in občanom, o tem, kako se bo razvijala občina Miren- Kostanjevica v naslednjih osmih letih. Župan Mauricij Humar je s sodelavci predstavil predlog dokumenta Vizija in strategija Občine Miren- Kostanjevica 2017 -2015, ki je nastajal od septembra lanskega leta. Rok za oddajo morebitnih dopolnitev in pripomb se sicer izteče 31. maja, pa vendar je razvojni pogled že doslej dobil skozi vse-vključujoč proces priprave široko soglasje različnih deležnikov. To bo tudi prva razvojna strategija občine po 23 letih.

Razvojna strategija vsebuje vizijo, opredeljene 4 strateške prioritete ter nabor 29 konkretnih ciljev ter kar 86 ukrepov. Gre za obsežen dokument, ki ima vse nastavke hitre realizacije zastavljene razvojne poti, poleg navedenega pa vsebuje še pod-dokument, ki natančno opredeli nadaljnje aktivnosti na področju organiziranosti, razvoja in promocije turizma. V predstavitvi dokumenta smo poudarili pomen procesa priprave, ki je že v samem začetku temeljil na vključitvi vseh občank in občanov skozi anketo o zadovoljstvu bivanja v občini, še bolj poglobljeno smo zainteresirane deležnike vključili v delo na interaktivnih delavnicah ter s tem pridobili jasno sliko o tem, kakšno prihodnost si skupaj želimo in pričakujemo v lastni sredini. Nastale ugotovitve smo sproti preverjali na usmerjevalno strateški skupini strokovnjakov v Partnerstvu za razvoj. V sodelovanju z zunanjimi svetovalci in občinsko upravo smo nato pripravili razvojni program ukrepov, kako na področju gospodarstva in kmetijstva, turizma, družbenega življenja ter voda uresničiti zastavljene cilje in začrtane projekte. Dokument Vizija in strategija razvoja Občine Miren- Kostanjevica 2017- 2025 bo stopil v veljavo s potrditvijo na naslednji redni seji občinskega sveta 21. junija 2017.

 

Župan Mauricij Humar: »Vesel sem, da nam je s skupnimi močmi uspelo zastaviti ambiciozno in uresničljivo vizijo razvoja občine. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki ste tvorno sodelovali pri pripravi dokumenta. Gre namreč za dokument, ki nam bo vsem – občinski upravi, krajevnim skupnostim, društvom, lokalnemu gospodarstvu, družbeno odgovornim posameznikom – služil kot kompas za delo v naslednjih osmih letih. V dokumentu nismo zajeli skupek želja, temveč smo oblikovali niz zavez, kako bomo razvijali občino po meri ljudi. In to se mi zdi najpomembnejše.«.

Oglejte si tudi