Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Strategija razvoja Občine Miren-Kostanjevica je pripravljena

Občinski svet je na zadnji redni seji, 20. aprila 2017, soglasno sprejel osnutek predloga Vizije in strategije Občine Miren- Kostanjevica 2017 – 2025 ter ji s sklepom dodelil širšo javno obravnavo vse do 31. maja 2017. Vsi zainteresirani deležniki ste tako vabljeni k proučitvi dokumenta ter pripravi morebitnih novih dodatnih predlogov in pripomb. Vaše odzive bomo sprejemali na elektronski naslov: razvoj@miren-kostanjevica.si ter jih po končani javni obravnavi smiselno upoštevali pri zadnjih spremembah tega tako pomembnega razvojnega dokumenta. V kolikor bi želeli svoje predloge posredovati osebno ali po pošti, pa jih lahko posredujete na naslov Občina Miren- Kostanjevica, Miren 137, 5291 Miren s pripisom »Za razvoj občine«.


Pripravo tako ključnega dokumenta je treba načrtovati in pripravljati po korakih. Začeli smo septembra 2016, ko smo po pripravi analize stanja oblikovali strateško-usmerjevalno skupino poimenovano »Partnerstvo za razvoj občine«. Sledila je anketa po vseh gospodinjstvih v občini. Zbrane ugotovitve smo strnili v viziji. Na podlagi izvedbe treh interaktivnih delavnic, na katere ste bili vabljeni predstavniki različnih skupin in vsi zainteresirani občani, smo določili razvojne prioritete občine. Te smo kasneje dodatno preverili še znotraj skupine »Partnerstvo za razvoj občine«. Na podlagi izbranih prioritet smo oblikovali posebno delovno skupino, ki je imela za nalogo pripravo strateških usmeritev, ciljev ter ukrepov. V sodelovanju vodstva občine in občinskega sveta smo pripravili tudi podrobnejše konkretne ukrepe za posamezna področja razvoja, zlasti podrobno za področje turizma.
Vesel sem, da je dokument dobro pripravljen, zato vas osebno vabim, da še naprej tvorno sodelujete v nadaljnji javni razpravi. Vse predloge, ki bodo podani v roku, bomo obravnavali in smiselne tudi upoštevali v končnem predlogu dokumenta. Naj se ob tej priložnosti zahvalim vsem tistim, ki ste s svojim aktivnim sodelovanjem že postali partnerji za razvoj naše občine, hkrati pa si želim, da bi to partnerstvo še raslo in raslo.
Vabljeni k sodelovanju.

Mauricij Humar, župan

Oglejte si tudi