Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Sprejem prostovoljcev ob koncu leta

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva (3. december) vsako leto priredimo sprejem prostovoljcev, ki delujejo na področju občine. Sprejema pri županu se je 9. decembra letos udeležilo več kot petdeset prostovoljcev in sicer predstavniki Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, Rdečega križa Bilje, Karitas Miren in projekta Starejši za starejše (Društvo upokojencev Miren in Društvo upokojencev Kostanjevica na Krasu). Najmlajši prostovoljci, ki so vključeni v krožek prostovoljstva na POŠ Bilje pod mentorstvom Lilijane Kavčič, pa so nas na občini s svojim obiskom razveselili 14. decembra dopoldan.
Župan Mauricij Humar se je plemenitim ljudem, ki nesebično podarjajo svoj čas, energijo in dobro voljo vsem pomoči potrebnim, zahvalil, voščil vse najlepše v prihajajočem letu in zaželel uspešnega dela tudi v bodoče.

Zadovoljni smo, da je v občini veliko ljudi dobrega srca, ki jih prostovoljstvo bogati. Tudi zato, ker s tem nekomu pomagajo in tako koristno porabijo svoj prosti čas, znanje in izkušnje. Tako predstavniki projekta Starejši za starejše, Karitasa in Rdečega križa Bilje redno obiskujejo ranljive skupine na domu, skrbijo za pomoč potrebnim v različnih oblikah (najsi bo materialni ali moralni) ter navezujejo ustrezne stike s pristojnimi institucijami, ki dalje razrešujejo težave. Vemo, da v naši občini veliko starejših živi samih in ravno ti so najbolj potrebni obiskov in pomoči. Velikokrat že samo obisk in čas namenjen pogovoru prežene osamljenost. Veseli nas, da se mnogo starejših in prostovljcev vključilo v program Hiše dobre volje Miren, ki jim je bogato oplemenitila vsakdan. Prostovoljci z Mirenskega Gradu pa redno izvajajo učno pomoč in mnoge druge oblike prostovoljnega dela. Dela in idej jim ne zmanjka, na srečo niti prostovoljcev, ki jih je v njihovem društvu že okrog sedemdeset. Vsak dan med drugim poskrbijo tudi za brezdomce v Novi Gorici, tako da jim prinesejo topel obrok.

Vsekakor nismo pozabili na najmlajše prostovoljce, ki delujejo v POŠ Bilje in njihovo mentorico
Lilijano Kavčič, ki jih je letos sprejel predsednik RS Borut Pahor. Tudi njih je župan dne 14.12.2016 z veseljem sprejel na občini. Na podružnični šoli Bilje namreč že vrsto let poteka krožek Prostovoljstvo, kjer spoznavajo, kaj je prostovoljstvo in kakšen je njegov pomen. V okviru krožka so učenci spoznali so da si moramo med seboj pomagati, se spoštovati, ne delati razlik med mladimi, starimi, lepimi, grdimi in predvsem  drugačnimi. Vsi ljudje si zaslužijo spoštovanje, prijateljstvo in razumevanje. Namen gospe Lilijane Kavčič je, da otroci spoznajo življenje, kakršno je v resnici.


Naj ta srčnost in plemenitost bogati vsakdan v občini tudi v bodoče.

Roberta Filipič

 

Oglejte si tudi