Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

POMLADNI KONCERT

Veseli nas, da smo po daljšem premoru, v nedeljo, 23. marca  2014 v cerkvi Žalostne Matere Božje na Mirenskem gradu, spet pripravili koncert iz cikla Štirje letni časi in sicer POMLADNI KONCERT.


Po večletnem dogovarjanju nam je le uspelo gostiti Komorni zbor Megaron z dirigentom Damijanom Močnikom.

KZ Megaron vse od leta 2003 združuje študentke in študente, ki so se kalili v številnih zborih Škofijske klasične gimnazije, in želijo nadaljevati svojo zborovsko pot.

Ponosni smo, da sta med njimi tudi dve domačinki, sestri Natalija in Kristina Budin, njima gre tudi velika zahvala, da smo ta nastop lahko izvedli prav v Mirnu.

Zbor vse od začetka vodi skladatelj in dirigent Damijan Močnik, ki je dal tudi pobudo za njegovo ustanovitev. V desetih letih svojega delovanja je KZ Megaron s svojim bogatim zvokom in tenkočutnimi muzikalnimi interpretacijami različnih stilnih obdobij postal prepoznaven tako doma kot v tujini, kjer se je že predstavil v Avstriji, Nemčiji, Belgiji, na Nizozemskem, Slovaškem, Poljskem, v Kanadi in Združenih državah Amerike.


Zbor išče vedno nove izzive in tako so se porodila sodelovanja s številnimi pomembnimi orkestri in dirigenti.

Da zbor deluje na visoki ravni, potrjujejo tako mnoga sodelovanja pri izvajanju zahtevnih vokalno-instrumentalnih partitur, ob katerih lahko zbor raste in se razvija, kot tudi tekmovanja doma in v tujini, kjer ima zbor priložnost, da se dokaže. In dokazali so se tudi na Pomladnem koncertu. V program so vključili priredbe ljudskih ter sakralne pesmi slovenskih in tujih skladateljev iz različnih obdobij in tudi skladbe s katerimi bodo v aprilu »branili« lansko prvo mesto na državnem tekmovanju pevskih zborov Naša pesem v Mariboru.


Publika, ki je napolnila cerkev Žalostne Matere Božje na Mirenskem gradu, je bila več kot navdušena.

K sproščenemu, prijetnemu vzdušju je med zadnjo, dodatno pesmijo, pripomogla še mati narava.

Nevihta je povzročila izpad elektrike, niti pesem »V hribih se dela dan«, je ni priklicala.

V temni cerkvi so glasovi mladih pevcev zveneli kot glasovi angelov, ljudje so obsedeli v klopeh in želeli še..., koncert so tako zaključili s pesmijo »Angelček varuh moj«.

Oglejte si tudi