Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

NAŠI MLADI TALENTI 2015

Jubilejni, 10. nastop otrok iz Občine Miren - Kostanjevica, ki so uspešni na glasbenem področju
Pred desetimi leti 18. junija 2005 se je v dvorani Gnidovčevega doma na Mirenskem gradu  z odprtjem  razstave akvarelov slikarja Andreja Kosiča iz Rupe, zgodila tudi  prva prireditev »Naši mladi talenti«. Postala je tradicionalna in tako smo v četrtek, 11. junija 2015 pripravili že 10. jubilejno prireditev na kateri je nastopilo kar dvaintrideset učencev. Le ti se izobražujejo na treh glasbenih šolah s katerimi že vsa leta KD Stanko Vuk tesno sodeluje: GŠ Nova Gorica, SCGV Emil  Komel ter GŠ Sežana in OŠ Miren. 

Skupaj z mentorji so nam pripravili čudovit glasbeni večer. Nastopajoče in vse prisotne je nagovoril častni pokrovitelj prireditve, župan Mavricij Humar, ki je hkrati čestital učencem, ki so dosegli rezultate na regijskih in državnih tekmovanjih. ( Pavla Vezjak, Jure Pahor, Rok Klančič, Neža Marussi, Anastazija Marija Košuta, Ivana Marussi, Tamara Harej) in jim podelil pohvale. Županu sta se z govorom  pridružila še ravnatelj  GŠ Nova Gorica Sandi Vrabec in ravnateljica SCGV Emil Komel Alessandra Schettino.

Ob tem jubileju lahko rečemo, da so bili prav otroci tisti, ki so nam skupaj z učitelji in starši pomagali stkati prijateljske vezi in nas povezali z glasbenimi šolami. V vseh teh letih je nastalo  deset čudovitih slik, ki so jim vsebino in barve dali otroci ,ki so nastopali kot instrumentalisti ali pa kot pevci v zboru. Ponosni smo, da jih kar precej izmed njih nadaljuje šolanje na srednjih glasbenih šolah in Akademiji za glasbo. 

Ob tej priložnosti se  iskreno zahvaljujemo vsem prejšnjim in sedanjim vodstvom ter delavcem vseh šol za sodelovanje z našim društvom ter prejšnjemu županu Zlatku Martinu Marušiču za vsa leta pokroviteljstva in Roberti Filipič za pomoč pri organizaciji.

Za KD Stanko Vuk  Mojca Dolinšek

Oglejte si tudi