Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

DO - RE - MI

V petek, 28. novembra 2014, je bilo na Krasu spet veselo, saj je zapelo približno 170 otrok. Že drugič smo se zbrali na reviji DO – RE – MI, kjer nastopajo otroški in mladinski pevski zbori občine Miren - Kostanjevica. Lani je bila dvorana v TIC-u v Temnici premajhna, zato smo se letos preselili v dvorano v Kostanjevici.

Starši, none, nonoti, tete, strici, prijatelji so prišli poslušat svoje otroke, vnuke, nečake, prijatelje in dvorano že precej pred prireditvijo napolnili do zadnjega kotička. Hvala za vzpodbudo, bučne aplavze in obisk, predvsem pa da otroke vzgajate tudi v pevskem duhu, jih vozite na vaje in nastope. Tako pripomorete k ohranjanju in širjenju ljubezni do zborovskega petja.

Potrpežljivi in vztrajni zborovodje so tudi za to revijo pripravili zanimiv in pester program. V dobri uri so je zvrstil pisan šopek domačih in tujih pesmi. Z odlično izpeljanim programom so dokazali, kam pripelje vztrajno in natančno delo pri učenju zborovskega petja.

Voditeljica Mojca Dolinšek je že na začetku povabila na oder župana občine Miren - Kostanjevica, gospoda Mauricija Humarja, ki je čestital otrokom, zborovodjem in korepetitorjem za odlično opravljeno delo. Veseli ga, da ima ob tako številnih nastopajočih in veliki podpori poslušalcev zborovsko petje v naši občini svetlo prihodnost.

Najprej so oder zasedli pevci otroškega pevskega zbora OŠ Miren - Kostanjevica. Pod vodstvom Zdenke Komel in ob glasbeni spremljavi Anice Furlan so zapeli pesmi »Moja cesta«, »Dejte, dejte« in »Če bi se svet nazaj vrtel«.

Pozdravila je tudi ravnateljica OŠ Miren, gospa Danijela Kosovelj, ki je nad otroškim petjem zelo navdušena. Pravi, da je na šoli najbolj veselo prav takrat, ko zapoje šolski zbor.

Najmlajši prepevajo tudi na Krasu. Otroški pevski zbor »Kras« Opatje selo pod vodstvom Mojce Ivanc je zapel slovenske ljudske pesmi »Jager pa jaga«, »Na planincah luštno biti« in primorsko ljudsko »Naša mati kuha kafe«.

Tudi v Biljah veselo prepevajo, negujejo zborovsko petje in skrbijo za pevski podmladek. Otroški in mladinski pevski zbor »Glas« Bilje po vodstvom Ingrid Praznik se je predstavil s pesmimi »Mini maksi«, »Somebody´s knocking« in »Ko se smeješ«. Na kitari jih je spremljal Robi Rolih.

Mladina na OŠ Miren prepeva v Mladinskem pevskem zboru OŠ Miren, ki nastopa pod vodstvom Zdenke Komel in ob spremljavi Anice Furlan. Zapeli so tri pesmi »Vrtiljak«, »Ružo crveno« in »Tri planike«. Pri zadnji se jim je s harmoniko pridružil Miha Spačal.

Da imamo na reviji goste iz okoliških krajev, postaja že tradicija. Letošnji gostujoči zbor Otroški pevski zbor Emil Komel iz SCGV Emil Komel iz Gorice vodi Damijana Čevdek Jug, na klavirju jih spremlja Elisabetta Cavalieri. »Kam pa teče voda«, »Zima« in »Dežela Nije« so pesmi, ki smo jih ta večer slišali v njihovi izvedbi. Posebej sta presenetili dve mladi solistki Anastasia di Pasquale in Ivana Jug.

Kot zadnji so nastopili Kraševci. Mladinski pevski zbor »Kras« Opatje selo pod vodstvom Pavla Pahorja se je najprej predstavil z živahno »Preštevanko«. Pri drugi pesmi, korejski ljudski »Arirang«, je na klavir zaigrala Lara Umek, na flavto pa Neža Trampuž. Za konec so nas popeljali v čase Beatlov. S posebnim gostom »Ringom Starrjem«, ki je zaigral na prav poseben inštrument, in Blažem Pahorjem na klavirju so zapeli Lennonov »Imagine«.

Vsi zbori so izvedli lep in kvaliteten nastop, ki publike ni pustil ravnodušne. Marsikatera solza in aplavzi iz dvorane so potrdili, da je med mladimi in poslušalci prav glasba stkala vez, ki se ne bo nikoli pretrgala. Zborovsko petje je posebna ljubezen, ki ne ostane le pri izvajalcih, ampak mora biti deljena s tistimi, ki v življenju znajo poiskati nekaj lepega, kar glasba zagotovo je. In prav to ljubezen so občutili naši mladi pevci in poslušalci.

Da je bila celotna revija izpeljana, gre velika zahvala vsem, ki so pomagali pri njeni pripravi. In ni nas bilo malo: člani KD Stanko Vuk Miren - Orehovlje, predvsem Mojca Dolinšek, vsi zborovodje in korepetitorji, Barbara Pahor Sulič kot predstavnica KS Kostanjevica, vsi nastopajoči in občinstvo.

Vtisi, ki so ostali, so zelo prijetni in bodo ostali do našega ponovnega srečanja jeseni 2015.

Oglejte si tudi