Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Martinovanje DU Miren v znamenju glasbe in tombole

V mirenskem društvu upokojencev smo se tudi letos odločili za primerno počastitev in praznovanje dneva, ko iz mošta nastane vino. Za martinovanje smo izbrali domačo Turistično kmetijo Faganeli v Mirnu, ki je znana po dobri jedači in pijači. Zbralo se nas je nekaj čez štirideset seniork in seniorjev.

Po okusni večerji in pokušanju mladega vina je v veselem razpoloženju potekala tombola, ki jo je z dobrimi domislicami vodil Božo Humar, Marija Putnik pa je poskrbela za dobitke v obliki tern, činkvin in tombol. Tombola se je končala v splošno zadovoljstvo vseh, saj so bili vsi deležni sladkih dobitkov.

Za glasbo je poskrbel Leopold Plesničar s svojo »frajtonerco«, Božo pa je zaigral na svoje orglice, ki smo jim s petjem veselo pritegnili. Najstarejši moški član društva iz Orehovelj Mirko Jerkič je ob tej priložnosti zapel pesem, ki je posvečena dekletom in seveda Martinu. Mlajšim članom društva je bila pesem neznana, zato se jo bomo morali za naslednje martinovanje naučiti. Vsem prisotnim, ki so prispevali k prijetnemu vzdušju, bi se radi lepo zahvalili, prav tako pa tudi domači gospodinji Margeriti Faganeli za gostoljubnost.

Jožko Faganeli

Oglejte si tudi