Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Hiša dobre volje Miren ponosno slavi svoj prvi rojstni dan!

Vse najboljše za rojstni dan, vse najboljše za rojstni dan, vse najboljše draga Hiša dobre volje, vse najboljše zate! In pokali so šampanjci in vzklikale dobre želje! Dobrovoljci in dobrovoljke so se ponosno podali izzivom novega leta naproti!
Prvega septembra 2016 smo dobrovoljci in dobrovoljke Hiše dobre volje upihnili prvo svečko. Za gvišno smo to odgovorno nalogo prepustili kar najstarejši, štiriindevetdesetletni Danici Faganeli, ki je s svojimi izkušenimi pljučami z lahkoto ukrotila svečki obeh tort. Prvo je z mogočnim ognjemetom pripeljal kar župan Mauricij Humar osebno, drugo pa nam je glede na izjemnost naredil očitno z vso ljubeznijo Daničin šestnajstletni vnuk. Da se ne zamerimo občini, bomo diplomatsko pohvalili obe torti, čeprav je jasno, pri kateri smo si bolj vneto obliznili prste. Z vsemi zaužitimi kalorijami smo po taktih orglic Božota Humarja in harmonike Roka Perica tudi zaplesali in skupaj s pevskim zborom Žena Miren – Orehovlje na ves glas zapeli. Seveda svojega prvega rojstnega dneva ne bi mogli praznovati brez lepih in spodbudnih besed očeta Hiše dobre volje, direktorja Doma upokojencev Nova Gorica, Bojana Stanteta. Hvaležni smo, da se imamo lahko tako lepo.

Če se ozremo nazaj, smo lahko s prvim letom delovanja zelo zadovoljni. Življenje Hiše dobre volje smo začeli s petimi dobrovoljci in dobrovoljkami, za prvi rojstni dan pa smo torto razrezali kar na enaindvajset kosov. Podaljšana miza je že skoraj prekratka, a zaenkrat ravno pravšnja, da lahko za njo sedimo kot krasna in zadovoljna družina. Vedno imamo polne roke ustvarjalnega dela, ki nas polni z dobro voljo in veseljem. V odličnem vzdušju smo si vsi enaki, zaupamo si in si z lahkoto povemo vse, kar nam leži na duši. Sproščeni smo, nasmejani in polni idej. Naj se sliši še tako kičasto, imamo se radi in prav iz tega izhaja, da smo skupaj zelo zadovoljni. Vsakodnevno ustvarjamo, telovadimo, pojemo, veliko pohajamo in srečni, da smo skupaj, veliko praznujemo, lahko bi rekli, da vsak dan praznujemo življenje. Nismo si zaman dali imena Hiša dobre volje, ki nas sedaj jedrnato, a točno opisuje. Ja, »kaj nam pa morejo, če smo vesel'«! Dobrodošli k nam!
Tina Krog

Oglejte si tudi