Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Sklep o pričetku priprave Občinskega podrobnega prostorskega načrta Gospodarska cona ob obvoznici – zahod v Mirnu

V Uradnem listu RS, številka 4/2014, dne 17.1.2014, je bil objavljen Sklep o pričetku priprave OPPN Gospodarska cona ob obvoznici - zahod Miren.

Občina Miren-Kostanjevica je v Uradnem listu RS, številka 4/2014, dne 17.1.2014, objavila Sklep o pričetku priprave OPPN Gospodarska cona ob obvoznici - zahod Miren.

Območje opuščene gramoznice ob obvoznici v Mirnu (bivša gramoznica SGP Gorica in kasneje Salonit Anhovo) je degradirana površina, ki jo obvozna cesta mimo Vrtojbe deli na zahodni in vzhodni del. Zaradi lege ob robu naselja in dobre cestne navezave na hitro cesto sta oba dela degradirane površine primerna za ureditev gospodarske cone, taka namembnost je opredeljena v občinskem prostorskem načrtu. Glede na obseg območja, veljavne predpise s področja urejanja prostora kakor tudi zaradi zagotavljanja racionalne izrabe in vključevanja javnosti je za območje potrebno izdelati OPPN. Ker pa je obvozna cesta območje gramoznice deli na dva med seboj nepovezana dela in ker je trenutno stanje lastništva razdeljeno na enak način, je smiselna izdelava dveh ločenih občinskih podrobnih prostorskih načrtov. Ta sklep se nanaša na zahodni del bivše gramoznice, pobudo za pričetek postopka je podal lastnik zemljišča.

Povezave

Uradni-list

Oglejte si tudi