Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

PRAVLJIČNI SVET KRALJA MATJAŽA

TD Mežica vas vabi, da vstopite v čudoviti pravljični svet pod obronki gore Pece

*Pravljice imajo posebno moč –   omrežijo nas, da na vsem lepem naenkrat izgine meja med  pravim življenjem in tistim,  kar je mogoče samo v njih.*

(Niko Grafenauer)

                                                                        VABILO


TD Mežica vas vabi, da skupaj z otroki vstopite v pravljični svet, daleč stran od vrveža sveta na goro Peco, ki je še danes odeta v tančice skrivnostne legende o kralju Matjažu in na kateri bodo oživela pravljična bitja, ki so v svetu zelenih gozdov, cvetočih pašnikov in v spokojni tišini prostranih gozdov našla svoj dom.

V preteklosti so se otroci s pravljičnimi bitji srečevali le ob prebiranju knjig, danes pa imajo svojevrstno priložnost, da se lahko z njimi tudi srečajo in spoznajo, le streljaj od vsakdanjih, uhojenih poti, v malo večjem gozdičku, na travniku ali za bližnjo skalo. Radosti pravljičnega sveta, ki se jih čas ne dotakne in številne prigode, ki ostajajo večno žive, so sedaj ujete v trenutkih, ki jih lahko doživite z otroki na obronkih gore Pece in skozi katere vas bo popeljal nagajivi pastirček, ki pozna vse skrivnosti gozda in najskrivnejše kotičke gore Pece. Popeljal vas bo do kralja Matjaža in njegove Alenčice, Žal žene in Perkmandelca, če pa boste imeli srečo, boste lahko slišali tudi Divjo jago.  

Pravljični svet kralja Matjaža bo oživel v soboto, 6. oktobra 2012, ob 11.00 uri. Program bo potekal v okolici planinskega doma na Peci, zato priporočamo primerno športno oziroma planinsko obutev.

Pravljičnega sveta ni vsak dan, zato vabljeni vanj! V fantazijo, kjer se resnično spaja z domišljijo.  

V PRIMERU SLABEGA VREMENA PRIREDITEV ODPADE!

Povezave

Facebook

Oglejte si tudi