Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

OGLED GLAVNEGA MESTA IN OBISK PREDSEDNIKA REPUBLIKE

Z otroki, ki obiskujejo naš vrtec, kar  nekaj časa preživimo na prostem. Strokovne delavke vrtca zagotovo veseli, kadar kateri izmed otrok kaj opazi, na to opozori in če se ob tem razvije dejavnost,  je to zagotovo bogata izkušnja za vse, saj prihaja iz otrok.

Zgodilo se je, da je posameznik ob sprehodu mimo šole opazil zastavo, kar je pripeljalo do pogovora med otroki, kasneje pa do spoznavanja mežiške zastave. Sledilo je raziskovanje pomembnih inštitucijah v kraju ter opazovanje potoka, reke, gore in hribov, ki obdajajo Mežico in jih ne nazadnje prepoznamo tudi v grbu mežiške zastave.

Otroci so ob tem spoznali tudi funkcijo uradnih oseb v kraju, poleg policista tudi ravnatelja in župana.

Nato smo spoznavali simbole naše države, znamenitosti glavnega mesta in vlogo predsednika republike.

Najzgodnejše učenje poteka na izkušnjah, zato smo se odločili, da otroke tudi letos popeljemo na krajši ogled glavnega mesta ter tako v živo doživimo tisto, o čemer smo se prej pogovarjali.

Tako smo si v Lutkovnem gledališču ogledali predstavo Gugalnica za vse, se udeležili ogleda predsedniške palače, se pogovarjali s predsednikom republike, mu zapeli rudarsko pesem Luč izginja, katera ga je tako navdušila, da smo jo zapeli še na protokolarnem dogodku, predaji častnega pokroviteljstva predsednika republike organizatorjem in ambasadorjem teka Wings for Life. Predsednik republike je namreč edini predsednik na svetu, ki že drugo leto zapored prevzema častno pokroviteljstvo nad tem dogodkom. Uživali smo ob ogledu palače, njegove pisarne in se z njim fotografirali.

Ko smo imeli trebuščke ustrezno napolnjene smo se podali na ogled Šuštarskega mostu, zgradb ob Ljubljanici, Tromostovja, Prešernovega kipa, Zmajčkovega mostu, tržnice in se z vzpenjačo povzpeli na grad ter si ogledali Ljubljano še iz perspektive od zgoraj navzdol. Potem smo se utrujeni in polni lepih vtisov odpeljali domov.

Zahvaljujemo se vsem, ki nas ob takšnih dogodkih podpirate, nam zaupate in verjamete v nas.

 

 

 

 

 Štefka Kuserbanj

Oglejte si tudi