Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

OBISKALI SMO ČISTILNO NAPRAVO

V okviru svetovnega dneva vode smo z otroki obiskali čistilno napravo v Mežici, kjer smo se seznanili s pomenom čiščenja odpadnih voda, procesom čiščenja in nadaljno predelavo ostankov iz procesa čiščenja.

Pred odhodom na omenjeno lokacijo smo se z otroki pogovorili o varčni uporabi vode, o pomenu čiščenja odpadne vode, procesu čiščenja ter si ogledali nadzorni vodeo posnetek o poteku zapuščanja odpadne vode iz naših domov do procesa čiščenja voda v čistilni napravi.

Na omenjeno lokacijo smo se odpravili, 19. 3. 2014, kjer nas je uslužbenec pričakal in nam razkazal zgradbo, kjer poteka proces čiščenja. Od vseh naprav, ki smo jih videli nas je najbolj presenetila primerjava vzorca vode, ki priteče do čistilne naprave in vzorec voda, ki zapusti čistilno napravo. Razlika je več kot očitna. 

Ob zaključku ogleda zgradbe smo se odpravili še k bazenu, kjer smo si ogledali aktivni proces razgradnje in kopičenje usedline.

Ob zaključku ogleda smo se lepo zahvalili za sprejem in čas, ki so ga nam posvetili. Današnji obisk nas je še bolj osvestil in motiviral, da pazimo na čisto vodo, ki jo včasih po nepotrebnem preveč uporabimo.

 

                                                                                          Otroci iz vrtca Mežica z Marjano in Tino

Oglejte si tudi