Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
0°C
JUTRI
10°C
-2°C
Oceni objavo

NAŠI BELI ZOBKI, NAŠI BELI ZOBKI SE KAR SAMI SMEJEJO…

V našem vrtcu živimo zdravo za zabavo. Poleg tega, da varčujemo, ločujemo, jemo zdravo in raznoliko prehrano, spodbujamo spoštljiv odnos do ljudi, živali in okolja, se vsakodnevno gibamo na svežem zraku, z velikim veseljem skrbimo tudi za ustno higieno. Vzgojiteljice  že na začetku leta s pomočjo različne literature, risanih filmov, pesmic….navdušijo otroke za umivanje zob. Za pravilno umivanje  pa poskrbi naša zobozdravnica Sara. S svojimi nasveti in iskrenimi pohvalami, s katerimi ne skopari,  pripomore k še bolj doslednemu umivanju. Z željo, da bi bili otroci zdravi, vzgojitelji pa ustrezno poučene, nas je v  mesecu marcu obiskala.

Pripravila je poučno in zanimivo delavnico, katero  sta popestrili z dramsko igro ZOBOBOLKA IN ZOBOSKRBKA, učenki Manja in Iza pod mentorstvom učiteljice Renate Ravšer. Otroci so pridobili nova znanja in spoznanja kako pomembno je, da skrbijo  za svoje zobke.

S ponosom lahko trdim, da vrtec Mežica in Sara Kobolt, dr. dent. medicine, veliko pripomoreta k zdravemu otroškemu nasmehu.

 

Hvala Sara, ker vam ni vseeno!!!

Tanja Bivšek

Oglejte si tudi