Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

NA JAPONSKEM

Naš prijatelj Jakob je s svojo družino jeseni obiskal Japonsko. V vrtec se je vrnil poln vtisov in prigod, ki jih je želel deliti z otroki. Da smo si vse skupaj lažje predstavljali, smo tudi mi odpotovali na Japonsko. Tja smo poleteli z letalom in si na velikem platnu ogledali fotografije znamenitosti, ki sta jih za nas pripravila Jakob in njegov oče.

 

Japonska nas je prevzela, želeli smo si ustvarjati. Oblikovali in poslikali smo japonsko oblačilo – kimono, vsak otrok je izdelal svoj lampijon in japonski instrument – den den daiko. Ob dnevu otroka smo izdelali pisane ribe, ki jih tudi japonski otroci izdelajo ob svojem prazniku. Te ribe obesijo pred hiše, kjer plapolajo v vetru in se spremenijo v zmaje, ki prinašajo zdravje in moč.

 

Obiskala nas je tudi japonska deklica in nam prebrala tradicionalno pravljico o čudežni pahljači. Seveda smo jih izdelali tudi mi in okrasili našo igralnico. Zelo radi smo poslušali tradicionalno japonsko glasbo in ob njej plesali ter se sproščali. V igralnico smo prinesli tudi pravi pravcati bonsai, malo japonsko drevo, ki je krasil naš japonski kotiček.

 

Imeli smo se zelo lepo, in kot je rekel naš prijatelj Bojan: »Na Japonskem je fajn!«.

 

Otroci z Evo in Marjetko

Oglejte si tudi