Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

GLASBENI TEDEN

Glasba je področje dejavnosti, ki ji v vrtcu namenimo precej časa. V naši skupini smo

 se letos odločili, da bomo obeležili  dan rojstva velikega glasbenega mojstra Wolfganga Amadeusa Mozarta. Poslušali smo nekatera njegova dela, se vživljali v vloge skladateljev, dirigentov, pevcev, glasbenikov in gledalcev. Priredili smo več koncertov in tako so bili otroci glasbeniki v orkestru in pevci v pevskem zboru. Glasbeniki v orkestru so ustvarjalno igrali na instrumente, njihovo igranje pa je usmerjal dirigent. Z nami je bila tudi dijakinja Gabi, ki nam je polepšala dni z igranjem na flavto. Pri koncertu pevskega zbora nam je na  pomoč priskočila pomočnica ravatelja Tanja Bivšek, ki je pevski zbor spremljala z igranjem na kitaro. Dva otroka v naši igralnici obiskujeta glasbeno šolo in tako sta nam priredila koncert igranja na sintesajzer in diatonično harmoniko. To pa je bilo igranje po notah. Prava mala glasbenika sta nam polepšala dan in na tem koncertu smo celo zaplesali. Otroci so rekli: "To je pa muzika za gavdo!" Navdušeni smo bili, ko nas je z igranjem na sintesajzer, presetila tudi mama Sara, ki nam je v vrtec prinesla pismo, za Jakoba in njegove prijatelje, iz Afrike.

Bil je zanimiv, drugačen, glasbeno obarvan teden, v katerem so otroci spoznavali in razlikovali med različnimi zvrstmi glasbe ter spoznavali in se vživljali v različne vloge.

Osnovna naloga predšolske glasbene vzgoje je razvijanje glasbene občutljivosti, ki jo razvijamo s spodbujanjem glasbenega doživljanja preko slušnega zaznavanja, z repruduciranjem, poustvarjanjem in ustvarjanjem glasbenih vsebin. Trdimo lahko, da smo v tednu, ki smo ga preživeli uresničevali naloge glasbene vzgoje ter ob tem doživljali veselje in zadovoljstvo.

 

                                                                       Otroci z Romano in Natašo

Oglejte si tudi