Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

VZEMI ŠPORT, NE DROGE IN ALKOHOL

DROGIRALI SMO SE! S ŠPORTOM! Da, otroci in mladostniki smo se drogirali! »Saj kaj drugega pa tk ne znajo,« bi rekli starejši občani. A naj vas pomirim, drogirali smo se s športom. Ne, to ni kakšna nova droga, ki ima samo zdravo ime, pač pa kar pravi šport, »fis kultura« kot so(menda) temu včasih rekli. In bilo je super!
V soboto, 8. 9. in nedeljo 9. 9. 2012 smo se otroci in mladostniki v okviru projekta »VZEMI ŠPORT, NE DROGE IN ALKOHOL« katerega organizator smo Izobraževalno - Kulturno društvo mladih Perkmandelci Mežica, že tretje leto zapored drogirali s športom. Verjetno se sprašujete kako je to mogoče? Stvar je sila preprosta, namesto »pravih« drog vzamete šport, se športate, ob tem neizmerno zabavate in postanete z njim zasvojeni. Za piko na i pa še skrbite za svoje telo, zdravje.
Torej naš namen je, da mladim pokažemo, da se lahko zabavajo tudi brez drog, se ob tem zabavajo in hkrati naredijo nekaj dobrega zase. To smo jim hoteli vcepiti v glave(preden bo prepozno) z dvodnevnim projektom, ki je potekal čez vikend. V teh dveh dneh so potekale razne športne in družabne igre. Ulična košarka, hokej, mali nogomet, badminton,… če pogledamo pobližje, lahko vidimo da je bil program res pester.
V soboto so prizorišče pred Narodnim domom Mežica okupirali osnovnošolci, ki so se zabavali ob raznih igrah z žogo, vodnimi baloni, že tradicionalno »perky-zumbo« in seveda peno v bazenu, ki je bila prava uspešnica letošnjega projekta.
V nedeljo, pa so nas pozitivno presenetili mladostniki, ki so dovolj stari, da bi lahko bili alkoholno prestrašeni od prejšnjega dne, a so prišli igrat ulično košarko. Velik hura za njih, ki so namesto drog in alkohola vzeli šport! Poleg ulične košarke je v nedeljo, tako za vse strastne nogometaše kot tudi tiste malo manj strastne, ki so se pretežno valjali po tleh, potekal nogomet na milnici. Prava zvezda vikenda pa je bil slip'n'slide. Ta smešna beseda ni nič drugega, kot ime za polivinil, katerega položimo na raven teren, ga polijemo z mešanico vode in milnice ter se po njem spustimo po trebuhu, kolenih, pravzaprav kakorkoli nam pade na pamet v tistem trenutku. Ob tem kričimo kot živali, se smejemo in doživljamo neopisljivo zadovoljstvo. In hočemo še! Tako, pa smo zasvojeni z zdravo drogo.

Ker pa z vsako zasvojenostjo pride potreba po še, upam da se drugo leto spet vidimo na tem projektu, se zabavamo in pokažemo vsem skeptikom, da se lahko zabavamo tudi brez droge!

Seveda pa gre tudi zahvala Prevaljškim gasilcem, ki so z vseljem posodili opremo za izdelavo pene in s tem močno popestrili nas vikend. Zahvalil pa bi se tudi Občini Mežica ter Komunalnemu podjetju Mežica.
In če zaključim z besedami enega izmed naših obiskovalcev: »Stari, pa to je res bolš ko pa bt nažgan!,« lahko rečem, da je bil projekt res uspešen!

Za društvo Perkmandelci, Rok Petelin

Oglejte si tudi