Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Vabilo k oddaji prispevkov za revijo RUDA

Vabimo vas, k oddaji prispevkov za revijo RUDA, glasilo Združenja za ohranjanje rudarske dediščine Slovenije

Združenje za ohranjanje rudarske dediščine Slovenije (kratko: Združenje RUDA) je bilo ustanovljeno leta 2011 v Mežici. Združenje povezuje društva in posameznike iz Mežice, Zagorja ob Savi, Hrastnika, Idrije, Griž in Leš nad Prevaljami, ki s svojim delovanjem skrbijo za ohranjanje in popularizacijo  rudarske dediščine v njenem najširšem pomenu.   

Povezanost akterjev, ki jim ni vseeno za bogato rudarsko dediščino, je prvi korak k uspešnemu delu v prihodnosti. Naša naloga je, da ohranimo tovarištvo in znanje, ki so nam ga zapustili rudarji v obliki ustnega izročila ali pa s pomočjo pisnih dokumentov.

Eden izmed ciljev našega združenja je tudi izdaja revije, ki bo izhajala vsako leto v mesecu decembru, ob prazniku svete Barbare, zavetnice rudarjev.   

 

Revijo smo poimenovali RUDA, glasilo Združenja za ohranjanje rudarske dediščine Slovenije. Revija bo sestavljena iz dveh delov: prvi del bo namenjen predstavitvi in delovanju društev, ki so člani združenja, drugi del pa bo namenjen poljudno-strokovnim člankom, ki bodo govorili o zgodovini rudarjenja in rudarski dediščini z vidika zgodovine, etnologije in montanističnih ved.  

 

Vljudno vas vabimo k soustvarjanju prva številke, ki bo izšla 4. decembra 2012.

 

Uredniški odbor: Tadej Pungartnik, Darja Komar, Jože Hribar, Primož Frajle, Tomaž Vencelj.

 

Rok za oddajo prispevkov:

30. avgust 2012

 

Besedila in fotografije pošljite na elektronski naslov:

zdruzenje.ruda@gmail.com

Tadej Pungartnik

Oglejte si tudi