Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Selakovi skakalci že v vrhunski formi

Če se po jutru dan pozna oziroma sezona v smučarskih skokih po prvih pomladanskih tekmah, potem so pred mladimi skakalci iz SSK Mengeš znova nadvse uspešni meseci. Z uvodne preizkušnje v novem tekmovalnem obdobju (2016/17) za pokal Otlice nad Ajdovščino so se namreč varovanci trenerja Aleša Selaka, ki mu od novega leta naprej pomagata nekdanja skakalca Luka Brnot in Davor Maučec, sredi maja domov pripeljali kar s šestimi kolajnami.
Še posebej razveseljiv je bil pogled na vrstni red v konkurenci dečkov do 11 let, med katerimi so kar prvih šest (!) mest zasedli nadebudni upi mengeškega smučarsko-skakalnega kluba; zmagal je Benjamin Bedrač, za njim pa so se zvrstili Lovro Dolinšek, Nik Bergant Smerajc, Tit Voranc Božič, Timo Šimnovec in Maj Herbstritt. Na najvišjo stopnico je skočil tudi Alen Pestotnik med cicibani do 9 let, med katerimi je četrtouvrščeni Miha Dolinšek le za malo zgrešil oder za najboljše tri, med deklicami v tej starostni kategoriji pa sta se Živa Andrić in Anja Kukar izkazali z drugim oziroma tretjim mestom.

Podobno uspešni so bili tudi konec maja v Sebenjah na pokalu Tržiča, na katerem so z vsemi tekmeci v svojih kategorijah opravili Benjamin Bedrač (do 11 let), Nik Bergant Smerajc (do 10 let) in Alen Pestotnik (do 9 let), na drugih mestih sta pristala Taj Ekart (do 13 let) in Živa Andrić (do 9 let), na tretjih pa sta končala Igor Teodor Herbstritt (do 12 let) in Anja Kukar (do 9 let).

Med obema preizkušnjama so se v Logatcu udeležili še slovesne podelitve priznanj za uspehe, dosežene v minuli zimi. V slovenskem pokalu je imel SSK Mengeš z Juretom Močnikom (do 14 let), Tajem Ekartom (do 12 let), Benjaminom Bedračem (do 10 let) in Nikom Bergantom Smerajcem (do 9 let) kar štiri skupne zmagovalce v skokih, poleg tega pa še drugouvrščenega Leona Šarca med mladinci (do 20 let) v nordijski kombinaciji.

Selakovi varovanci so vidne vloge igrali tudi v gorenjskem regijskem pokalu, kar velja še posebej za Igorja Teodorja Herbstritta (do 11 let) in Benjamina Bedrača (do 10 let), ki sta si v skupnem seštevku priskakala zmagoviti lovoriki. Taj Ekart (do 12 let) je osvojil drugo mesto, Živa Andrić (do 9 let) in Alen Pestotnik (do 9 let) pa sta bila tretja.

Prve tekme v tej pomladi se je že udeležil tudi Matjaž Pungertar, ki je na pokalu Žirov v absolutni konkurenci zasedel šesto mesto. Vrhpoljčan se sicer na novo sezono že zavzeto pripravlja kot član slovenske reprezentance B, Anže Lanišek pa je tudi po statusu napredoval v izbrano vrsto A.

Medtem se je sicer tekmovanje začelo tudi v alpsko-jadranskem pokalu, v katerem mladi skakalci iz SSK Mengeš lovijo že tretjo zaporedno lovoriko. S svojimi trenerji so trdno odločeni, da si prestižni pokal letos priborijo v trajno last.

 

Besedilo in foto: Miha Šimnovec

 

Oglejte si tudi