Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Košarkaško tekmovanje trojk - ŠD Topole

ŠD Topole je bilo pred kratkim dodano na portal MojaObčina.si. V okviru dejavnosti ŠD Topole skozi leto se zvrsti vrsto prireditev, najbolj opazne med njimi so odbojkarska tekmovanja, košarkaška tekmovanja in tekmovanja, ki jih priredi moto sekcija.
ŠD Topole je športno društvo, ki združuje preko 90 članov iz vasi Topole. Športno društvo je bilo ustanovljeno v začetku leta 2006 po tem, ko smo v vasi Topole pridobili tudi športno-rekreativni objekt - športno ploščad v Topolah.  Športna ploščad omogoča tako igranje odbojke na mivki, balinanje, nogomet, košarke, teka (okrog ploščadi se nahaja 220m tekaška steza), kakor tudi treninge gasilskih moštev topolskih gasilcev.

Skozi leto se zvrsti vrsto prireditev, najbolj opazne med njimi so odbojkarska tekmovanja, košarkaška tekmovanja in tekmovanja, ki jih priredi moto sekcija. Delovanje društva je namreč razdeljeno v različne sekcije (trenutno društvo obsega sedem sekcij), znotraj vsake sekcije se skozi leto zvrstijo različna športna dogajanja in druženja.

Tako smo v nedeljo 13.9. 2015 priredili že 11. košarkarski turnir trojk. Turnirja se je udeležilo 6 ekip (vsega skupaj 25 tekmovalcev), iz Ljubljane, Trzina, Škofje Loke, mešane ekipe iz Topol in Ljubljane. Tekmovanje se je odigralo v 5 krogih po sistemu vsak z vsakim, vzporedno na dveh koših. Podelili smo 4 komplete medalj in razdelili nagrade iz denarnega sklada, ki so ga prispevali tekmovalci. V finalu sta se pomerili ekipi Fade Aways iz Trzina (ŠD Utrip) in ekipa Ta zadnja ekipa iz Ljubljane (Šiška). Boljša je bila ekipa je bila Ta zadnja ekipa, ki je kljub boljši igri Fade Aways v predtekmovanju, tudi osvojila turnir.

Športne prireditve ŠD Topole tako vsako leto privabi veliko udeležencev prireditev in obiskovalcev iz sosednjih občin in okoliških krajev, kar pripomore k večji razpoznavnosti vasi Topole in Občine Mengeš. Poleg tega vasi dodaja večji utrip življenja, saj so se nekdanje igre otrok s ceste vasi preselile na športno igrišče, ki je za to seveda bolj primerno.

Oglejte si tudi