Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Ni počitnic za mengeške borce

Konec Avgusta se bo v Irskem Dublinu odvijalo svetovno mladinsko Kickboxing prvenstvo v organizaciji WAKO. V sklopu slovenske izbrane vrste se bosta najpomembnejšega dogodka leta udeležila tudi člana Mengeškega društva Sonkal, Dejan Zarić ter Žan Podboršek. Septembra pa bo Kristina Momčilov odpotovala na Svetovno ITF Tae kwon do prvestvo, ki bo v Andriji - Italija.
Med tem, ko večina vrstnikov uživa počitnice v vročih poletnih dneh, se tekmovalci ŠD SONKAL pripravljajo na najpomembnejša tekmovanja.
Dejan in Žan sta se odrekla daljšim počitnicam in ves svoj čas posvetila 7 tedenskim pripravam, ki so se pričele že 10. julija.

Po koncu prve faze priprav sta fanta dokazala, da sta izjemno fizično pripravljena in se mirno podajata v tedne dvigovanja forme, piljenja tehnik in težkih sparingov.

Zahvaljujoč finančni in moralni podpori družine ter Občine Mengeš se reprezentanta lahko pripravljata v idealnih pogojih prijateljskega kluba Center iz Ljubljane, kjer pod vodstvom Igorja Packa in Ivana Budimirja trenirata kar 8 krat tedensko.

Za Dejana, ki sicer ima izkušnje z velikih tekmovanj v Taekwon do-ju, je to krstni nastop v Kickboxingu na najpomembnejših tekmovanjih in brez prevelikega pritiska odhaja po dober rezultat. ''Želim biti 100 odstotno pripravljen in upravičiti zaupanje reprezentančnih trenerjev in selektorja''

Žan pa, kot aktualni evropski prvak, na Svetovno prvenstvo odhaja z visokimi ambicijami in upravičeno velja za enega glavnih favoritov za osvojitev odličja. ''vse bom storil, da naslovu evropskega dodam še naslov svetovnega prvaka :)''

Avgusta pa se aktivne priprave začnejo še za eno članico, saj se Kristina, kot evropska podprvakinja odpravlja na Svetovno ITF Taekwon do prvenstvo, ki bo septembra v Italiji. 

Besedilo: T. S.
Foto: Ivan Budimir & arhiv

Oglejte si tudi